Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΙΔΗΣ: Καταπέλτης για Παπαστεργίου και Λάππα

12.12.2018

Μπορεί να έχει «αποσυρθεί»… από την ενεργό πολιτική, όμως ο Στέφανος Παιδής, για πολλά χρόνια είναι το πρόσωπο που ηγούταν της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά. Γνώστης της πολιτικής αλλά και των προβλημάτων του δήμου δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και έξω από δόντια.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Παιδής είναι καταπέλτης κατά του κ. Παπαστεργίου, τον οποίο κατηγορεί για την εγκατάλειψη της καθημερινότητας στην πόλη και κυρίως στα χωριά του δήμου, αλλά και του κ. Λάππα που τον χαρακτηρίζει ως… «ετεροδημότη» Δήμαρχο που εξακολουθεί να μην ζει στα Τρίκαλα… Τέλος θεωρεί πως «Εάν ο Γιώργος Καϊκης πιάσει τον σφυγμό των ημερών μας μπορεί με την απλή αναλογική να είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση»  δεύτερη δύναμη στον δήμο μας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ 

-Μπορεί να είστε πλέον διευθυντής Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύλης, όμως ζείτε και έχετε διατελέσει στο παρελθόν για πάρα πολλά χρόνια επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Συμπαράταξη για τα Τρίκαλα”. Πως βλέπετε τη σημερινή δημοτική αρχή με τις νέες τεχνολογίες; 

Με εφόδια:

  1. Έχοντας λυμένο το οικονομικό πρόβλημα (δεν είναι κακό αυτό , αντίθετα θα έλεγα καλό) ο σημερινός Δήμαρχος
  2. έχοντας εμπειρία με τα φωτοβολταικά που ασχολήθηκε και πήγε καλά
  3. σαν μηχανολόγος μηχανικός ασχολήθηκε με τις νέες τεχνολογίες

αποφάσισε να ασχοληθεί με τον δήμο Τρικκαιων (αφού πηρέ για συνεργάτες νέα παιδιά πιστεύοντας ότι και αυτά θα είχαν το ίδιο όραμα , εδώ πιστεύω την  «πάτησε», να κάνει ένα δήμο «ηλεκτρονικό» . Ο δήμος Τρικκαιων όμως αυτό έπρεπε να έχει σαν προτεραιότητα; Αυτό του έλειπε. Γιατί ο Καλλικρατικός δήμος δεν είναι μόνο τα Τρίκαλα.

-Πολλοί είναι οι συμπολίτες που μιλάνε για εγκατάλειψη της καθημερινότητας.

Και εδώ θα συμφωνήσω με την δεύτερη ερώτηση. Πραγματικά εγκαταλείφτηκε η καθημερινότητα.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να κυκλοφορούν στα Τρίκαλα ανεμπόδιστα. Τα ποδήλατα δεν βρήκαν ακόμα τους ποδηλατοδρόμους που θα τους δώσουν την ελεύθερη και γρήγορη κυκλοφορία. Τα χωριά του δήμου δεν είδαν καμιά εξέλιξη. Καμιά πλατεία στα χωριά δεν έγινε πόλος έλξης των κάτοικων. Δεν αναβαθμίστηκαν οι κεντρικές περιοχές και δεν προσπάθησε να γίνει το χωριό «που θα τραβάει» τον κάτοικο να μείνει σ΄ αυτό αντί να καταφεύγει στην Ασκληπιού.

Δεν ξέρω εάν το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό ικανοποίησε τους κατοίκους των Μ. Καλυβίων, του Ριζώματος του Αρδανιου ,του Παλαιοπυργου και τόσων άλλων.

Δεν ξέρω οι οπτικές ίνες πόσο βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών ή αυτό απλά έβαλε και αλλά χρήματα στις τσέπες των μεγάλων εταιριών.

-Ασχολείστε αρκετά με τον αθλητισμό, σε επίπεδο έργων και υποστήριξης ποια είναι η θέσης σας για την δημοτική αρχή Παπαστεργίου;

Έκανε τον πολιτιστικό- αθλητικό οργανισμό εισπρακτικό φορέα. Τις εποχές που το κράτος δεν επιδοτεί τα σωματεία και ο κόσμος δυσκολεύετε να τα βγάλει πέρα μέσα στην λιτότητα.

Λογική λανθασμένη που την είχε και η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στο μυαλό τους δεν πέρασε ποτέ ότι από τα σωματεία ζουν εκατοντάδες γυμναστές , ότι αυτοί που ασχολιόνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χάνουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους και την οικογένεια τους, ότι χιλιάδες παιδιά αθλούνται και έτσι δεν είναι όλη την ήμερα στα κομπιούτερ ή όπου αλλού που μπορεί να κυκλοφορούν απαγορευμένες ουσίες.

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι η επιμέλεια και η προώθηση του αθλητισμού πρέπει να είναι δικό τους μέλημα.

Το δε τραγικό λάθος είναι ότι έγινε εργαλείο στα χέρια επιχειρηματιών που ασχολήθηκαν με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για όφελος και μόνο αυτών και όχι του αθλητισμού.

Βοήθησε βέβαια στην οργάνωσε κάποιων αλήτικων κέντρων να γιάνουν καλύτερα  και τον τον Αη Γιωργη.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το σημερινό, ή αν θέλετε για τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, σε σχέση με αυτά του παρελθόντος;

Καλά  μέρα με την νύχτα. Να σε ρωτήσω κάτι. Πόσοι πολίτες γνωρίζουν πάνω από πέντε δημοτικούς συμβούλους σήμερα. Παλιότερα τους ήξεραν όλους και με τα μικρά τους ονόματα μάλιστα. Και αυτό ξέρεις γιατί; Γιατί όλοι ήταν μέσα στον κόσμο καθημερινά, άκουγαν συζήταγαν προωθούσαν τα προβλήματα τους . Είχαν λόγο στο Δ.Σ. Σήμερα πόσοι παίρνουν τον λόγο στα Δ.Σ.; Άστα να μην μιλάμε για τον πολίτικο λόγο. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Λες και η κάθε μας πράξη δεν είναι πολιτική ενέργεια.

Να ένα άλλο λάθος του σημερινού Δημάρχου που επέλεξε για συνεργάτες άτομα «απολίτικα» . Εάν βέβαια ισχύει αυτός ο όρος γιατί και αυτοί ενεργούν με μια συγκεκριμένη πολιτική που θέλουν οι σημερινοί κρατούντες. Να το «παίζεις απολίτικος»

-Πως βλέπετε τον χώρο της κεντροαριστεράς, τις θέσεις Λάππα και την κάθοδο του Κώστα Κρεμμύδα;

Κάτσε τώρα με μπέρδεψες. Κεντροαριστερά; Ποιος ο Λάππας και οι γύρω του; Η κεντροδεξιά θα ήθελες να πεις. Δεν βλέπω κάτι το αξιόλογο. Εξ’ άλλου πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ένα αποτέλεσμα των εγωκεντρικών παιχνιδιών του πρώην «ετεροδημότη» Δημάρχου που εξακολουθεί να μην ζει στα Τρίκαλα. Με έκανε εντύπωση η άκρως πολιτική τοποθέτηση της  Λόρεν και συμφωνώ θα έλεγα σε όλα. Φαίνεται ότι ο πρώην «λειψός» δήμαρχος ξέχασε τι έλεγε όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία δε μου έκανε εντύπωση η δήλωση του «δεν ζήτησα τίποτα από τον κ. Κρεμμύδα παρά να έχω δικό μου ελεύθερο λόγο» Δηλαδή άσχετα με τις αποφάσεις τις δημοτικής ομάδας εκείνος θα λέει όταν διαφωνεί τα δικά του. Θα έχουν έτσι στην παράταξη δυο επικεφαλής.

-Θεωρείτε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πρέπει να κάνει άνοιγμα με προγραμματικές θέσεις φυσικά και προς τον κεντροαριστερό χώρο;  Εχουμε το επιτυχημένο παράδειγμα των Πατρών.

Πρέπει να κάνει άνοιγμα στον αριστερό χώρο. Ο Γιώργος  Καικης είναι ένας έμπειρος πια αυτοδιοικητικός. Εάν πιάσει τον σφυγμό των ημερών μας μπορεί με την απλή αναλογική να είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση»  δεύτερη δύναμη στον δήμο μας

-Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Κοίταξε αυτή την στιγμή ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσιπρας.  Εχει καπελώσει όλους τους άλλους όπως ο Ανδρεας και είναι μια συνεχεία του: «Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι» και όλο πιο μέσα στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Ετεροχρονισμένος Ανδρέας Παπανδρέου

-Βλέπετε να έχουμε σύντομα εκλογές;

Ότι πουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. Εξαρτημένη κυβέρνηση έχουμε από αυτούς