Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίποντο… ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΡΥΔΑ για Trikala B.C. Aries και δήμο

09.05.2017

Όσοι δεν γνωρίζουν τον Βαγγέλη Φρύδα, σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο αρκετά ευφυή, μεθοδικό σε ότι κάνει αλλά και πολυτάλαντο, αφού την μια μέρα μπορεί να πετά μια μπάλα γεμάτη αέρα στο καλάθι και αμέσως μετά να σχεδιάζει το business plan μια μεγάλης επιχείρησης, αφού πέραν από το ότι υπήρξε ο μικρότερος ηλικιακά προπονητής μπάσκετ, είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού στην διοίκηση επιχειρήσεων. Ο ίδιος δηλώνει πως του λείπει η πολιτική και η εμπλοκή του με τα κοινά, πιστεύει πως ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, ενώ δεν έχει σήμερα… απάντηση για το πλάνο της επόμενης μέρας της Trikala B.C. Aries 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

  • Οι λίγο πιο παλιοί θυμούνται τον Βαγγέλη Φρύδα ως γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΤ μια άκρως πολιτική θέση επί δημαρχίας Ταμήλου, μέχρι την… μεταγραφή σου στο μπάσκετ. Πως δένει το ένα με το άλλο;

Οι λίγο πιο παλιοί Τρικαλινοί! Γιατί εάν ήταν Θεσσαλονικείς θα ήξεραν ότι είμαι άνθρωπος του μπάσκετ και πάρα πολλά χρόνια προπονητής! Επίσης αριστούχος μαθητής με υποτροφία φοιτητής οικονομολόγος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού στην διοίκηση επιχειρήσεων! Τώρα δένει κάπως;; Στην ΔΕΥΑΤ πήγα μετά από πρόταση και στήριξη του Δημήτρη Παπαστεργίου! Χωρίς καν να τον ξέρω νωρίτερα, μετά από τρεις μήνες γνωριμίας μέσα από το ραδιόφωνο, την Ραδιοφωνική Λέσχη, όπου έκανα για πρώτη φορά στην ζωή μου εκπομπή με φώναξε και μού πρότεινε να κάνω τα χαρτιά μου για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ! Πρόταση που έτυχε της έγκρισης του τότε δημάρχου Μιχάλη Ταμήλου τον οποίο γνώριζα κοινωνικά νωρίτερα από ό, τι τον Δημήτρη!

  • Σου λείπει η εμπλοκή σου με τα πολιτικά πράγματα και ειδικά με τον χώρο της αυτοδιοίκησης;

Μου λείπει πάρα πολύ! Μου αρέσει η πολιτική! Μπορεί και μέσα από τον αθλητισμό η κοινωνική διάσταση να είναι εξίσου μεγάλη και σημαντική όμως η πολιτική είναι για μένα ο ιδανικότερος χώρος προσφοράς δημιουργίας και αποτελέσματος! Η πολιτική αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, τις ζωές τις δικές μας, των παιδιών μας! Τις καθορίζει!! Η Αυτοδιοίκηση έχει πολύ πιο προσωπική διάσταση όμως και η Κεντρική Πολιτική σκηνή είναι συγκλονιστική!

  • Καλός σου φίλος ο Δημήτρης Παπαστεργίου, θεωρείς πως τα καταφέρνει ή θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια;

Ο Δημήτρης είναι φτιαγμένος για να κάνει αυτό που κάνει! Δεν τον κουράζει ίσα – ίσα τον ξεκουράζει η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης! Είναι τόσο μεθοδικός που ό, τι καταπιάνεται το φέρνει σε αποτέλεσμα! Μπορεί γρήγορα μπορεί λίγο μετά, όμως πάντα το ολοκληρώνει! Εάν δεν πίστευα ότι μπορεί καλύτερα δεν θα ήμουν φίλος του, αλλά ευχάριστος στα αυτιά του! Ναι! Μπορεί καλύτερα!!

  • Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν την ενασχόλησή σου ως παίκτη με το μπάσκετ. Πότε ξεκίνησε αυτό και που έπαιξες;

Ξεκίνησα σαν παίκτης του μπάσκετ στο μίνι του Άρη Θεσσαλονίκης! Play maker! Έπαιξα μέχρι τα 18! Μετά προπονητής! Πολύ μικρός και με σημαντική διαδρομή από την πρώτη μέρα! Νομίζω πως ακόμη και σήμερα έχω το ρεκόρ του πιο μικρού σε ηλικία προπονητή εθνικών κατηγοριών! Κολοσσός Ρόδου στα 23! Και βοηθός Α1 στα 24 στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης!

  • Ποιο θεωρείς πως είναι το πιο σημαντικό… τρίποντο στη ζωή σου;

Το πιο σημαντικό τρίποντο της ζωής μου δεν το έχω βάλει ακόμη! Ελπίζω πεθαίνοντας και γυρνώντας το μυαλό μου για ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω να το έχω βάλει!!

  • Πάμε λίγο στην ομάδα μας Trikala B.C. Aries. Ποιο είναι το πλάνο της για την επόμενη μέρα;

Η επόμενη μέρα στην ομάδα μας στα Τρίκαλα δεν είναι ακόμη οριοθετημένη! Εξαρτάται από την βούληση του κου Ρουσιαμάνη του ιδιοκτήτη της ομάδας! Μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει περήφανους τους Τρικαλινούς αλλά και τους εαυτούς μας και πιστεύω να συνεχίσουμε!

  • Αν σας ζητούσα να ξεχωρίσετε έναν παίκτη από αυτούς που πέρασαν τόσο για την προσφορά του, όσο και για το ήθος, ποιον θα λέγατε;

Προσφορά και ήθος για μένα πάνε μαζί! Δεν μπορείς να προσφέρεις εάν δεν έχεις χαρακτήρα εάν δεν έχεις ψυχικά χαρίσματα που κορυφώνουν την αγωνιστική σου εικόνα! Θα διάλεγα τον Lypovyy! 

  • Θα λείψει ο Γιάννης Καστρίτης από τον πάγκο της ομάδας;

Ο Γιάννης Καστρίτης θα λείψει πάρα πολύ από τον πάγκο μας! Εξαιρετικός προπονητής δουλευταράς και πάνω από όλα άνθρωπος με αρχές και αξίες!

[fbcomments]