Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ν. ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ: Όλα ανοιχτά με το ψηφοδέλτιο στα Τρίκαλα

14.02.2017

Μήνυμα προς… άπαντες πλην Σκρέκα (λόγω οφιτσίου), ενδιαφερόμενους του… ψηφοδελτίου, στέλνει με την σημερινή του συνέντευξη στον «Ενεργό Πολίτη» ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καρδούλας, λέγοντας πως πέραν της αξιολόγησης στο μητρώο στελεχών «αφουγκραζόμαστε και τις τάσεις της τοπικής κοινωνίας, κάνουμε τις ανάλογες εισηγήσεις, αλλά τις τελικές αποφάσεις όταν έρθει η ώρα θα τις πάρει αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρός μας». Πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν… έχει κατοχυρώσει θέση… σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που θέλουν κατά καιρούς κάποιους σίγουρους.

Ο ίδιος λάτρης των δημοσκοπήσεων διαπιστώνει πως: «η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και εξασφαλίζει την αυτοδυναμία στη Βουλή, ενώ τρίτο κόμμα είναι η ΔΗΣΥ, αν βέβαια προκηρυχθούν εκλογές σύντομα».

Τέλος παρότι ο ίδιος δηλώνει πως δεν διαπιστώνει κάποιο τμήμα της Ν.Δ. να μην συμμετέχει, χτυπά παράλληλα το καμπανάκι τονίζοντας: «κανένας πλέον δεν περισσεύει και αν κάποιος δεν συμμετέχει στο αγκάλιασμα της ΝΔ σε όλους τους πολίτες και στο άνοιγμά της στην κοινωνία, δεν ευθυνόμαστε εμείς». 

Συνέντευξη στον Χρήστο Κοντό 

 1. Κ. Καρδούλα Τομεάρχης Οργανωτικού της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων και σας βλέπουμε περισσότερο από κάθε άλλον στο παρελθόν συνέχεια στα Τρίκαλα. Αυτό έχει να κάνει με εσάς σαν πολιτική οντότητα ή με μια νέα τακτική που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Στόχοι της Γραμματείας Οργανωτικού μέσω των Τομεαρχών είναι η επίτευξη τέτοιας κομματικής οργάνωσης σε επίπεδο Νομού, ώστε ο λόγος της ΝΔ να μεταδίδεται στις τοπικές κοινωνίες και να φθάνει παντού και σε όλους και να πραγματοποιείται η καταγραφή των προβλημάτων και θεμάτων της Νομαρχιακής Οργάνωσης και η ανάλογη κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους.

Ακολουθώντας λοιπόν τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις τόσο του προηγούμενου Γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη, όσο και του σημερινού Στέλιου Κονταδάκη, οι οποίες προφανώς είναι και κατευθύνσεις του Προέδρου μας, καθώς και τις κατευθύνσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Στέργιου Χυτούδη και της Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας Λένας Κοπάνου και τέσσερις (4) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Τομεάρχης, κατορθώσαμε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία της ΝΟΔΕ Τρικάλων να δώσουμε στην τοπική κοινωνία το νέο και ακριβές στίγμα των στόχων και των προτάσεων της ΝΔ.

Αυτό επετεύχθη διότι αφενός υπάρχει η ενθάρρυνση ανάληψης όποιων πρωτοβουλιών, αρκεί να εκπληρωθούν οι στόχοι, από τη Γραμματεία Οργανωτικού και αφετέρου πάρα πολλά στελέχη μας ενσωματώθηκαν και ενσωματώνονται εθελοντικά στις διάφορες ομάδες και δράσεις που προγραμματίσαμε και προγραμματίζουμε, ώστε να επιτευχθεί η γεωγραφική κάλυψη του Νομού, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων και των θεμάτων και η κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους. Έγιναν σχετικές δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ των Τρίκαλων  των δράσεών μας μέχρι σήμερα και θα συνεχισθούν.

Η μεθοδολογία, η οργάνωση και ο στρατηγικός σχεδιασμός που εφαρμόζουμε και τα οποία δεν είναι γνωστά σε εσάς, έφεραν και φέρνουν τα θετικά αποτελέσματα τα οποία εσείς διαπιστώνετε, καθιστώντας τη ΝΟΔΕ Τρικάλων ένα από τα πρότυπα Νομών και αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία μας με τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Στέργιο Χυτούδη, ο οποίος επισκέφθηκε πολλές φορές τα Τρίκαλα.

 1. Έχει αλλάξει κατά την άποψή σας ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος με το νέο σας πρόεδρο και που; 

Σε ένα χρόνο από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ο Πρόεδρος κατάφερε ήδη να αφήσει το στίγμα του για το πώς μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε μια νέα πορεία.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτό τον ένα χρόνο προχώρησε σε πολλές θεσμικές αλλαγές που είναι: 

 • Επετεύχθη η στελεχιακή ανανέωση, η εξωστρέφεια και η σύνθεση μέσα από το μητρώο στελεχών και ο εκσυγχρονισμός των δομών.
 • Θεσπίστηκε θητεία για τον Πρόεδρο και ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων. 
 • Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την εξυγίανση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών, αφού το κόμμα έχει ήδη μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θεσπίσθηκε η απαγόρευση δανειοδότησης από τράπεζες, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης.
 • Καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων.
 • Δημιουργήθηκε το μητρώο των πολιτικών στελεχών, μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανανέωση με αξιοκρατία και το άνοιγμα στην κοινωνία.
 1. Διαβάζω στα άρθρα να είστε σχεδόν σίγουρος για αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Που εδράζεται αυτή σας η αισιοδοξία; Δε νομίζετε πως είναι πολύ νωρίς, γνωρίζοντας μάλιστα τα στραπάτσα που έχουν πάθει οι δημοκοπικές εταιρίες;

Για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2016 όντως, το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν είχε καμία σχέση με τις δημοσκοπήσεις είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες μιλούσαν για ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Μελετώντας λοιπόν στατιστικά τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων και ακολουθώντας καθαρά δική μου στατιστική μέθοδο, δημοσίευσα στις 18/9/2015 στατιστική εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την παραπάνω μεθοδολογία, αφού συγκεκριμένα έδινα προγνωστικά 34% για το ΣΥΡΙΖΑ και 28% για τη ΝΔ, γεγονός βέβαια που δεν επιθυμούσα, αλλά μου το έδινε η στατιστική και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 35,5% για το ΣΥΡΙΖΑ και 28,1% για τη ΝΔ. Η παραπάνω μελέτη δημοσιεύθηκε σε πολλές έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες ανά την Ελλάδα.

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 20/12/2015, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δεν προέβλεπαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περνούσε στο 2ο γύρο, προέβλεψα με δημοσιεύματά μου, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, ότι στον επόμενο γύρο περνάνε οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί και πάλι η στατιστική μεθοδολογία μου.

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 10/1/2016, σε ένα προεκλογικό περιβάλλον όπου όλες οι δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις εταιρειών έδιναν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως φαβορί, έκρινα με δημοσιεύματά μου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νικητής, μελετώντας τις δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών και αξιολογώντας διάφορες εκλογικές παραμέτρους, επιβεβαιώνοντας και πάλι τη μεθοδολογία.

Φαίνεται λοιπόν ότι σε τρεις (3) εκλογικές αναμετρήσεις η συγκεκριμένη στατιστική μεθοδολογία μου δικαιώθηκε.

Τέλος, ακολουθώντας και σήμερα την ίδια μεθοδολογία στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, διαπιστώνω ότι η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και εξασφαλίζει την αυτοδυναμία στη Βουλή, ενώ τρίτο κόμμα είναι η ΔΗΣΥ, αν βέβαια προκηρυχθούν εκλογές σύντομα, αλλιώς θα εφαρμοσθεί και πάλι η ίδια μέθοδος όταν προκηρυχθούν εκλογές.

 1. Πάμε λίγο στην οργάνωση των Τρικάλων. Οι τελευταίες εκλογές για τη ΝΟΔΕ ήταν επεισοδιακές, μάλιστα ένα τμήμα του κόμματος απέχει εμφαντικά θα έλεγα. Προσπαθήσατε να τους προσεγγίσετε;

Ως Πρόεδρος της ΝΕΦΕ στις συγκεκριμένες εκλογές προσπάθησα να διασφαλίσω την ακεραιότητα, την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των εκλογών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και μη σας περνάει από το μυαλό καμία άλλη σκέψη.

Δεν διαπίστωσα προσωπικά ότι ένα τμήμα του κόμματος απέχει, απεναντίας διαπιστώνω καθημερινά ότι όλο και πιο πολλά μέλη του κόμματος θέλουν έντονα να δραστηριοποιηθούν και να συμμετέχουν εθελοντικά και ενεργά σε τομείς και δράσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης, ανάλογα με την εμπειρία τους.

 

Δώσαμε λοιπόν και συνεχίζουμε να δίνουμε την ευκαιρία σε πολίτες να έρθουν κοντά στη ΝΔ, οι οποίοι ήθελαν να έρθουν, απλά δεν ήξεραν πως να το κάνουν, κανένας πλέον δεν περισσεύει και αν κάποιος δεν συμμετέχει στο αγκάλιασμα της ΝΔ σε όλους τους πολίτες και στο άνοιγμά της στην κοινωνία, δεν ευθυνόμαστε εμείς.

 1. Πάμε λίγο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Ένα χαμός… Πάνω από 20 οι ενδιαφερόμενοι. Είδαν προοπτική εξουσίας και συνωστίζονται; Γιατί πολλοί από αυτούς ήταν εξαφανισμένοι… 

Ένα δημοσίευμα τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας ανέφερε ότι 24 είναι οι ενδιαφερόμενοι, αλλά είναι απλά ένα δημοσίευμα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι η ΝΔ έχει πείσει τις τοπικές κοινωνίες, ότι είναι η πιο αξιόπιστη λύση για τη χώρα.

Το πρόβλημα εμπιστοσύνης και η καχυποψία με τα οποία αντιμετώπιζαν τη ΝΔ οι πολίτες, θεωρώντας το κόμμα σαν κλειστό σύστημα, με σημερινή πολιτική πρωτοβουλία του Προέδρου μας για ένα ανοικτό κόμμα, δίνει μία άλλη προοπτική και είναι προφανές και λογικό ότι με τις καινοτόμες αλλαγές στη ΝΔ, πολλοί πολίτες καταξιωμένοι στον τομέα τους θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν.

 1. Γνωρίζεται πλέον αρκετά καλά προσωπογραφία στο νομό. Έχετε ρωτηθεί για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου; Αληθεύει πως πλέον έχει μείνει μόνο μια θέση κενή;

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο, σας ενημερώνω ότι λειτουργεί στη ΝΔ το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, με σκοπό να ενεργοποιηθούν νέα πρόσωπα και να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στελεχών. Αυτά τα πρόσωπα αφού περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού μητρώου, θα μπορούν να είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία αποκτά, για πρώτη φορά, μία συγκεκριμένη στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αξιολογούνται οι πάντες αρχής γενομένης από εμάς, με εσωτερικά συστήματα αξιολόγησης και επιμόρφωσης, χρησιμοποιώντας κυρίως την επιστήμη της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων που έχει τα κατάλληλα εργαλεία.

Όσο για το Νομό, πέρα από την παραπάνω αξιολόγηση, αφουγκραζόμαστε και τις τάσεις της τοπικής κοινωνίας, κάνουμε τις ανάλογες εισηγήσεις, αλλά τις τελικές αποφάσεις όταν έρθει η ώρα θα τις πάρει αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρός μας.