Σάββατο 12.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνδιασκέφτηκαν… και στα Τρίκαλα χθες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

09.05.2016

Μπορεί να είναι λιγοστοί… αλλά είναι όμως πιστοί στις υποχρεώσεις τους… αλλά και στην ώρα ΠΑΣΟΚ, αφού παρότι η συνέλευση της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 πμ, στο κέντρο «ΑΗΔΟΝΙΑ», ξεκίνησε αρκετά αργότερα.

Εισηγητές στη συνέλευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠαΣοΚ), η Φωτεινή Αναστασίου (ΔΗΜΑΡ) και ο Παναγιώτης Πάτρας (Κινήσεις Πολιτών), ενώ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (14-15 Μαΐου).

Η συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ, με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ  Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα.

Αμέσως μετά το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα συνεδριάσει σε 7 workshop για να διαμορφώσει τις προγραμματικές θέσεις της Συμπαράταξης. Οι επτά θεματικές ενότητες είναι Οικονομία, Κράτος-Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον- Ποιότητα ζωής.

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν πεντάλεπτες απολογιστικές ομιλίες από τα μέλη των workshop και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη δευτερολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Από τη διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα λείψουν οι αντιπολιτευτικές φωνές, καθώς τόσο σε ΠΑΣΟΚ, όσο σε ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η απογοήτευση από την κυβέρνηση τόσο στο προσφυγικό όσο και στην διαπραγμάτευση, είναι έκδηλη. Στο ΠΑΣΟΚ, όπου και επιμένουν να μιλούν για την ανάγκη συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο σχέδιο, τονίζουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα δεν θα είναι αρκετά σε έναν χρόνο. Μάλιστα η συμμετοχή ή όχι σε ένα κυβερνητικό σχήμα απασχολεί και τα τοπικά στελέχη, όπου οι διαφωνίες είναι έντονες.