Δευτέρα 05.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αμετακίνητοι δήμαρχος – ΠΕΑΕΑ… Ακούνητος και ο Σαράφης

07.10.2022

 

Σε ναυάγιο… οδηγήθηκε η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και τους  εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Ο δήμαρχος εμμένει στη θέση του για μετακίνηση «λίγων μέτρων», ενώ ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Λαζ. Τσουμένης μιλώντας στις «Χαμηλές Πτήσεις» δήλωσε πως διαφωνούν με οποιαδήποτε μετακίνηση αφού το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη είναι ένα σύμβολο για τους αγώνες της ίδιας της χώρας. Ηδη αυτή τη στιγμή συλλέγονται υπογραφές εργατικών σωματείων και όχι μόνο, ενώ τις επόμενες μέρες θα συζητηθούν και τα επόμενα βήματα που θα γίνουν.

Το δελτίο τύπου του δήμου

«Την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, που εγκρίνει τη μελέτη για τη νέα κεντρική πλατεία των Τρικάλων, υπενθύμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Η μελέτη προβλέπει τη μετακίνηση κατά ελάχιστα μέτρα του αγάλματος του τρικαλινού στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της πλατείας.
Ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Λαζ. Τσουμένης,  το μέλος της διοίκησης κ. Γ. Χαχάμης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τρικκαίων, Γ. Καΐκης, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Εθεσαν από την πλευρά τους το αίτημα της μη μετακίνησης του αγάλματος, στο πλαίσιο των συμβολισμών που αυτό εγείρει. Ο κ. Τσουμένης έθεσε τα ιστορικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας τον ρόλο του Στέφανου Σαράφη στην οργάνωση του ΕΛΑΣ, τονίζοντας μάλιστα ότι δε μετείχε στον εμφύλιο πόλεμο, όντας κρατούμενος και εξόριστος.
Στη συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε την προσωπική του άποψη, για συγκέντρωση όλων των αγαλμάτων σε ενιαίο χώρο, προκειμένου να η δημιουργούνται διαφοροποιήσεις ως προς την απόδοση τιμών».