Τρίτη 26.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποφάσισαν κάθοδο με… ενστάσεις από το ΚΙΝΑΛ

04.09.2018

Την απόφαση να κατέλθουν στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και να διεκδικήσει τον δήμο, έλαβαν χθες τα μέλη του συνδυασμού του Χρήστου Λάππα «Τρίκαλα Συμπολιτεία»

Στην χθεσινή πρόσκληση που ανταποκρίθηκε το μεγαλύτερο μέρος τους συνδυασμού, ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή που απαρτίζεται από τους κ. Λάππα, Στουρνάρα, Γκουγκοστάμο, Αρη Μερεντίτη και Χρήστο Κωνσταντό, με αντικείμενο να τρέξει από δω και πέρα τις διαδικασίες, μεταξύ αυτών η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του συνδυασμού και η διενέργεια δημοσκόπησης για την επιλογή του καλύτερου.

Την διαφωνία τους εξέφρασαν ο Γιώργος Σπαθής και η Χρύσα Ντιντή που θα απευθυνθούν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία ενός άλλου συνδυασμού που θα έχει αναφορά και στο κόμμα.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί, είναι η απουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δηλώσεις που είχαν προηγηθεί για πιθανή συνεργασία.

Ο κ. Λάππας

Στην τοποθέτηση του ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας μίλησε για την ανάγκη συνέχισης του συνδυασμού και των αρχών που τον διέπουν. Τόνισε πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τη Ν.Δ. και τον Παπαστεργίου σε αυτές τις εκλογές: «Μπορεί να δούμε πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας, μπορεί και τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την εμπλοκή των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως αυτά οφείλουν να σέβονται την αυτονομία των παρατάξεων και να μην εισέρχονται σε αυτές με βίαιο τρόπο γιατί έτσι τις ψαλιδίζουν τα φτερά.

Τέλος για την επιλογή του νέου επικεφαλή του συνδυασμού είπε πως υπάρχουν δύο λύσεις.  Η μία να στηθούν κάλπες (με τις οποίες δεν συμφωνεί) και η δεύτερη να γίνει μια δημοσκόπηση από μια σοβαρή εταιρία, ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό το δείγμα και να δείξει ο Τρικαλινός λαός ποιον επιθυμεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Καρακανιάς που στάθηκε στο γεγονός πως στην αίθουσα δεν υπήρχαν καθόλου νέοι, επισημαίνοντας από το 2010 δεν εισήρθε νέος κόσμος στον συνδυασμό.

Τη συνέχιση της πορείας του συνδυασμού ζήτησε η Στέφη Κωστοπούλου και κάλεσε σε συστράτευση.

Ελπιδοφόρα χαρακτήρισε την συμμετοχή στο κάλεσμα του συνδυασμού ο Θανάσης Ξάφος, που άσκησε σκληρή κριτική κατά της δημοτικής αρχής. Για την επιλογή του επικεφαλής ο κ. Ξάφος πρότεινε να υπάρξει μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, όπου θα απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι με τις προγραμματικές τους θέσεις, έτσι ώστε να ανοίξει το παιχνίδι σε όλη την κοινωνία.

Να αποφασιστεί η κάθοδος του συνδυασμού στις εκλογές κατ’ αρχήν και κατά δεύτερον να στηθούν κάλπες σε όλους τους καποδιστριακούς δήμους για την επιλογή του επικεφαλής. Το εγχείρημα αυτό από μόνο του θα δώσει μεγάλη ώθηση και θα δημιουργήσει παράσταση νίκης για τις εκλογές, τόνισε ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας.

Την επιλογή του υποψηφίου μέσα από το ΚΙΝΑΛ, όπου θα καταθέσει και την δική της υποψηφιότητα, πρότεινε η Χρύσα Ντιντή. Μάλιστα η ίδια είπε πως θα πρέπει να αλλάξει και το όνομα του συνδυασμού και γίνει μια νέα αρχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Σπαθής που είπε πως ο ίδιος θα κατέλθει στις εκλογές και κάνει ήδη κινήσεις για τον συνδυασμό του, τον οποίο χαρακτήρισε ανεξάρτητο. Όμως όπως τόνισε θα συμμετέχει στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, αν αυτές είναι κοντά στις θέσεις του.

Υπομονή λίγες μέρες μέχρι να έρθει η εγκύκλιος από το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε ο γραμματέας του στα Τρίκαλα Γιώργος Μανώλης, ο οποίος χαιρέτησε την προσπάθεια που γίνεται από τον συνδυασμό Λάππά.