Παρασκευή 02.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγχωνεύουν και υποβαθμίζουν σχολεία στα Τρίκαλα

12.06.2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, για τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) που προχώρησε πρόσφατα με τη δημοσίευση υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ 1774/18-05-2017, τόσο στο νομό Τρικάλων όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι συγχωνεύσεις και οι υποβιβασμοί συνεχίζονται…

Συγκεκριμένα στο νομό μας μετά από πρόταση της Δ/νσης Π.Ε. Εκπαίδευσης, συγχωνεύονται το 3ο με το 32ο Δ.Σ. Τρικάλων (με σημαντικό αριθμό μαθητών και υποβιβάζεται) το 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων από 2/θέσιο σε 1/θέσιο (το οξύμωρο είναι πως την ημέρα του υποβιβασμού είχαμε 43 εγγραφές νηπίων και προνηπίων στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο).

Αναφέρουμε πως για την συγχώνευση και τον υποβιβασμό υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων που έγιναν παραλείποντας τις εκπαιδευτικές μαθησιακές προτεραιότητες, όχι προς όφελος των μαθητών, που πρέπει να παρέχει η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σ’ ένα χώρο που προάγεται γνώση και πολιτισμός και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις μεταβολές των σχολικών μονάδων που έγιναν στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών και ΟΧΙ με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων.

Καλούμε τους Κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν σχετικά για την απόσυρση αυτής της υπουργικής απόφασης.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ