Παρασκευή 02.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα χέρια της αστυνομίας Τρικαλινός δικηγόρος για τις ελληνοποιήσεις

29.06.2018

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε χθες για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, γνωστός Τρικαλινός δικηγόρος και… υπερασπιστής τους, που μάλιστα εμπλέκεται με τα κοινά.

Ο 63χρονος Τρικαλινός δικηγόρος φέρεται να έχει εμπλακεί στο κύκλωμα που δρούσε σε όλη την Ελλάδα και που μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δεκαέξι (16) Έλληνες και επτά (7) αλλοδαποί. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση που πραγματοποιείται στην Αθήνα, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, αναμένονται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κύκλωμα «ψάρευε» τους αλλοδαπούς ακόμη και από την Ομόνοια και με τη βοήθεια δικηγόρων, με το «αζημίωτο» φυσικά, πλαστογραφούσαν έγγραφα προκειμένου να πετύχουν την έκδοση άδειας διαμονής στην Ελλάδα όπου παράνομα βρίσκονταν, μέσω Διευθύνσεων διαφόρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λάρισα όπου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων κατέσχεσαν φακέλους αλλοδαπών, οι οποίοι ελέγχονται πλέον από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης που συμμετείχε στις έρευνες.