Κυριακή 26.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύλληψη ΦΟΡΟΦΥΓΑ με… μισό κιλό καπνό!!!!!!!

20.09.2018

Την ώρα που η φοροδιαφυγή έχει φτάσει στα ύψη… την ώρα που στα νησιά σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο λίγοι ήταν αυτοί που έκοβαν όλες τις αποδείξεις. Την ώρα που από το λιμάνι του Πειραία κατακλίζεται ολόκληρη η Ευρώπη από Κινέζικα… στα Τρίκαλα (και όχι μόνο), το κράτος ή αν θελετε καλύτερα η αστυνομία, ασχολείται με τον αφορολόγητο καπνό.

Σήμερα σειρά είχε μια 50χρονη που κατείχε μισό κιλό. Φυσικά η αστυνομία κάνει την δουλειά της, αλλά μήπως κάποιοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο; Γιατί ακόμη και εμπόριο να έκανε το ποσό είναι αστείο, δε οι αγοραστές σίγουρα δεν είναι ούτε βιομήχανοι, ούτε εφοπλιστές, αλλά φουκαράδες που δεν μπορούν να δώσουν πλέον 5 ευρώ το πακέτο, εκ των οποίων σχεδόν τα 4 είναι φόροι…. Ακόμη και αν πραγματικά έπρεπε να συλληφθεί, τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτές οι ανακοινώσεις που εν τέλει φέρνουν την αστυνομία σε σύγκρουση με το κοινό περι δικαίου αίσθημα, γιατί την ίδια ώρα έξω στην κοινωνία το οικονομικό έγκλημα οργιάζει.

Πιο συγκεκριμένα: «Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-09-2018) στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, μια 50χρονη, διότι κατελήφθη να κατέχει μια συσκευασία με κατεργασμένο καπνό, βάρους (462) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης και κατασχέθηκε».

Χ.Κ.