Δευτέρα 20.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στα Τρίκαλα

09.02.2021

Σε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσσχεδίου για τα ΑΕΙ καλούν αύριο το απόγευμα φοιτητές, καθηγητές και δάσκαλοι του νομού, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

Μαθητές-τριες, φοιτητές-τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, όλες-οι  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02, ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΏΡΑ 17:00 που οργανώνει η ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Δάσκαλοι

Όλες και όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Να μη λείψει κανείς

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού άνοιξε για μια ακόμη φορά τα σχολεία χωρίς να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών, αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.), και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο.

Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική αλλά και την όξυνση της καταστολής, ο εκπαιδευτικός κόσμος απαντά με οργανωμένο και μαζικό αγώνα ανατρέποντας στην πράξη τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Όλες-οι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές, σωματεία και συλλογικότητες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ Τρικάλων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και στην εκπαίδευση, υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς, και επιχειρώντας την χειραγώγηση/υποταγή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών. Τα νομοσχέδια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι ρυθμίσεις για την αξιολόγηση είναι τα πιο πρόσφατα, όχι όμως τα τελευταία δείγματα. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να αδιαφορεί για την δύσκολη κατάσταση των σχολείων εν μέσω πανδημίας και δεν φροντίζει να πάρει ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Είναι φανερό ότι η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε! Μόνο με μαζικούς συντονισμένους αγώνες μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους!

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Όχι στην χειραγώγηση, κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  • Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα σε σπουδές, εργασία, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.