Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συλλαλητήριο και απόψε στα Τρίκαλα από τους εκπαιδευτικούς

10.06.2020

«ΟΧΙ στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και  άμεση απόσυρσή του» θα διεκδικήσουν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί του νομού σου στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνουν στις 19:00, Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Οι καθηγητές

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή.

Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
  • Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης της ΓΣ των προέδρων 6/6/2020 συνεχίζει τον αγώνα και καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους/τις μαθητές-τριες να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 7:00μ.μ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

Οι δάσκαλοι

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για τη μη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, διοργανώνει Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο από κοινού με την ΕΛΜΕ Τρικάλων και

Καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την Τρικαλινή κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρόν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10/6/2020 στις 7:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Απαιτώντας:

Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

[fbcomments]