Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠαΣοΚ από τα παλιά… με Κώστα Σκανδαλίδη!

19.12.2019

ΠΑΣΟΚ… από τα παλιά θύμιζε η αποψινή πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στο «Φρούριο» με ομιλητή τον βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη. Μάλιστα τόσο στον ίδιο, όσο και στην παλιά φρουρά του τοπικού ΠΑΣΟΚ η συγκίνηση ήταν διάχυτη, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη σκορπίζοντας χαμόγελα!

Μετά τον χαιρετισμό του γραμματέα Γιώργου Μανώλη, ο Κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή και την ιστορία της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» και με την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

«Όπως τόνισε «αυτή η στιγμή η ιστορική στιγμή μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία και πιστεύω να την πιάσουμε από τα μαλλιά, ώστε να δώσουμε ξανά απαντήσεις» και πρόσθεσε «μας παρηγορεί το γεγονός ότι από τη μια πλευρά έχουμε μια παράταξη συντηρητική που σιγά – σιγά αρχίζει να αναδεικνύει το πρόσωπο της – όπως φάνηκε από τον προϋπολ0ογσιμό, από τον τρόπο που χτίζει το κράτος χρησιμοποιώντας τις παλιές μεθόδους της παλιάς Δεξιάς και από την άλλη υπάρχει ένας χώρος που βρέθηκε -ευκαιριακά κάποια στιγμή να πάρει την εξουσία – και προσπαθεί να παραμείνει με όποιον τρόπο, χρησιμοποιώντας «παλιά» υλικά, αλλά δε του βγαίνει διότι του λείπει το βάθος, η δυναμική που πηγάζει από ένα σύνολο αρχών και αξιών και όχι από ένα σύνολο ανθρώπων που θέλουν να πάρουν την εξουσία».

Ο πρώην Υπουργός έκανε λόγο για δύσκολο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η χώρα, με τα εθνικά θέματα να κυριαρχούν, αλλά και σειρά ζητημάτων που επικεντρώνονται στα οικονομικά, στην ανάπτυξη, στο μεταναστευτικό και το δημογραφικό.

«Η ρίζα αυτής της παράταξης είναι βαθιά» τόνισε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και συνέχισε «είναι μια ρίζα πολύ βαθιά που ανανεώνεται συνεχώς που δίνει ελπίδα, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά για τη συνέχιση της προσφοράς στην πατρίδα και στο λαό. Αυτό που ήταν πάντα δηλαδή το δικό μας πλαίσιο αξιών και αρχών αυτό που γέννησε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που σήμερα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να πιάσει το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησε το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ώστε να δώσει κάτι καινούργιο στην ελληνική κοινωνία». Στη συνέχεια, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι «ό,τι βλέπεται γύρω σας είναι ένα κίνημα- παρά το γεγονός πως δε φαινόμαστε πολλοί- αλλά είναι παντού σε όλη τη χώρα με στελέχη που έχουν προτάσεις και ευθύνη και σοβαρότητα», ενώ χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή που βιώνει η χώρα μας σε πολλά επίπεδα και κυρίως ότι δίνει την ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής να ανασυνταχθεί και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα βασικά προβλήματα. «Περνάμε δύσκολα και μπορούμε να δώσουμε τις ουσιαστικές απαντήσεις, κυρίως όμως μπορούμε ως χώρος να κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια» ανέφερε, καταλήγοντας.