Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οργανώνουν συγκέντρωση κατά Πολάκη στο νοσοκομείο

04.05.2017

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καλούν τον κόσμο το Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Τρικάλων τα κόμματα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και ΛΑ.Ε.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το Σάββατο 6 Μάη, στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Την επομένη της εργατικής Πρωτομαγιάς -την οποία είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι “τίμησε”- διάλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να ανακοινώσει τη συμφωνία με τους δανειστές, συμφωνία που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο!
Λίγες μέρες μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, επισκέπτεται την πόλη μας, ώστε να μας παρουσιάσει τα επιτεύγματα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των ” θεσμών”, τα πρωτογενή πλεονάσματα που στηρίζονται στις θυσίες της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας, τα συγχαρίκια που λαμβάνει η πλήρως υποταγμένη κυβέρνηση από το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές.
Να μας παρουσιάσει :

-Τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, μείωση του επιδόματος θέρμανσης, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες!
-Τη μείωση συντάξεων (από 1/1/2019), με τη μείωση της “προσωπικής διαφοράς”, ώστε να μειωθεί η ¨συνταξιοδοτική δαπάνη” κατά 1% του ΑΕΠ το 2019!
-Τη μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 στα 5.861, δηλαδή να πληρώνουν φόρο εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές από 490 ευρώ και πάνω!
– Τη μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζουν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους και καταργείται επί της ουσίας η κυριακάτικη αργία!
– Αντί για μονιμοποιήσεις (που “υποσχόταν” ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου!
– τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και με το ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ -τις δήθεν “κόκκινες γραμμές” που επαναλάμβανε η κυβέρνηση μπας και κάποιος την πιστέψει!
– Και βέβαια τα “αντίμετρα” περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις (!), αφού θα έχουν γδάρει τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Κι έχει το θράσος η κυβέρνηση να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα “βγει η χώρα από τα Μνημόνια” ή ότι θα πάρει κάποια “δέσμευση” για το χρέος!

Ούτε ο κ. Πολάκης έρχεται για να δει τη σύγχρονη υγειονομική αθλιότητα. Την υπερεργασία του προσωπικού, τις διαμαρτυρίες των ασθενών.
Άλλωστε, στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης συγκεκριμένα, στον τομέα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να επιχαίρει για το έργο της, οι ” θεσμοί” είναι αυτοί που υπαγορεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο καταστροφικό πλαίσιο αντιλαϊκών μέτρων :

  • Την ασφυκτική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης
  • Την αναστολή προσλήψεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού
  • Την επιχειρηματικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε. – των ΕΣΠΑ – του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ – των ΜΚΟ
  • Τις εξευτελιστικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους υγειονομικούς
  • Την πλήρη μετατροπή των νέων γιατρών σε σκλάβους χωρίς δικαιώματα
  • Την διαιώνιση και κατοχύρωση των σκανδαλωδών προνομίων του καθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου που δρα ως μια από τις «αιχμές του δόρατος» για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας περίθαλψης γι αυτό και οι εκπρόσωποί του υιοθετούνται προκλητικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, της σημερινής φυσικά συμπεριλαμβανόμενης.

Για αυτό καμία απολύτως δημόσια αντιπαράθεση για την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής δεν γίνεται μεταξύ κυβέρνησης από την μια και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του κ.Πολάκη στην περιοχή μας.
Η ” πανηγυρική ” παρουσίαση της καταστροφικής για την κοινωνία , μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των “θεσμών”, τους οποίους έχει προσκυνήσει αρκετές φορές ο κ.Πολάκης κι ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά σε λίγες μέρες , με την υπογραφή του 4ου μνημονίου.

Της πολιτικής της ανεργίας και της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του σφαγιασμού εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
Της πολιτικής της πλήρους συμμόρφωσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών , τους οποίους επίσης προσκύνησε ο κ.Πολάκης.
Της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των πάντων, όπως και των αεροδρόμιων, για τα οποία ο κ.Πολάκης δήλωνε προ ετών πως θα προέτασσε το κορμί του!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα και τα σωματεία των εργαζομένων, τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες, αγωνίστριες κι αγωνιστές, σε μαζική, μαχητική, ενωτική, αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, στο προαύλιο της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου Τρικάλων, το Σάββατο 6 Μάη στις 11 π.μ.

ΛΑΕ

Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο Τρικαλινός λαός από την επίσκεψη στην πόλη μας στις  5 και 6 Μαΐου του Παύλου  Πολάκη, του γνωστού τριτο-τεταρτομνημονιακού αναπληρωτή υπουργού Υγείας που σακάτεψε ό,τι απέμεινε, από τα πρώτα δύο μνημόνια, στη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Η επίσκεψη του υπουργού πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα επαχθή αντιλαϊκά μέτρα που θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και που θα καταστήσουν τη υγειονομική φροντίδα του λαού μας, εμπορεύσιμο προϊόν μόνο για τους λίγους: την άρχουσα τάξη της χώρας και τους εκλεχτούς της νομεγκλατούρας του «καθεστώτος Τσίπρα».

Πλέον τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και τα μέλη της κυβέρνησης και της Κ.Ο. του συνθηκολογημένου ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη συνηθίζει να επισκέπτονται μόνο τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα για τις υγειονομικές τους ανάγκες, αδιαφορώντας για τους πολίτες που στοιβάζονται στα ράντζα των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς επαρκή φαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές υποδοχής του ανθρώπινου πόνου.

Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου   υγείας Πολάκη-Ξανθού περί ανάταξης  και εξυγίανσης του ΕΣΥ.

Τα περιβόητα πρωτογενή πλεονάσματα τροφοδοτούνται από τις βαθιές και διαρκείς περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες. Οι ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αντιδραστήρια κ.λπ. είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο.

Ανασφάλιστοι πολίτες που αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το «Σύστημα Πολάκη-Ξανθού» λαμβάνουν απάντηση για «ραντεβού» μετά από 5 μήνες (!!!), όταν προφανώς θα έχουν αποδημήσει σε άλλους πιο δίκαιους κόσμους.

Στο μέτωπο των προσλήψεων η εντατικοποίηση έχει βαρέσει «κόκκινο»: η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόσληψη δήθεν 2.000 εργαζομένων με προγράμματα επίκουρων γιατρών απασχόλησης ορισμένου χρόνου και stage , τη στιγμή που τα κενά στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, φθάνουν τις 30.000, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 600 άτομα .

Η δραματική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων απεικονίζεται και στο γεγονός ότι ο μέσος όρος του ποσοστού εκτέλεσης των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του 2016 δεν ξεπερνά το 30%. Και ήδη είμαστε στα μισά του 2017!!!

Το γεγονός ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας δεν έχει καταρρεύσει κυριολεκτικά, οφείλεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των πολιτών και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .

Την ίδια στιγμή που ο λαλίστατος κ. Πολάκης πουλάει αντιμνημονιακές κορώνες στον ελληνικό λαό, ετοιμάζεται μαζί με τους Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη (και άλλους «γίγαντες» της προάσπισης της δημόσιας υγείας) να ψηφήσουν το 4ο μνημόνιο, αποτελώντας στην ουσία τα πιο πειθήνια  όργανα της τερατό-ϊκας  και των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Πολάκης και οι τοπάρχες του δεν μπορούσαν να διαλέξουν καλύτερη χρονική περίοδο για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής, λίγες ημέρες πριν σκύψουν και ψηφίσουν εθελόδουλα το 4ο μνημόνιο πιστοί στα κελεύσματα των δανειστών.

Θα τον περιμένουμε .

Η ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική το Σάββατο 6/5 στις 11.00 π.μ στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων.

Το Γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε Τρικάλων