Τετάρτη 22.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση και πορεία για την δολοφονία Φύσσα

17.09.2018

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία κατά του ρατσισμού και του φασισμού με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καλούν μαθητές, κόμματα και συλλογικοί φορείς για αύριο Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Μαθητών τονίζει: «Στις 18 Σεπτέμβρη κατακλύζουμε την πλατεία Ρήγα Φεραίου για να δώσουμε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα και να υπενθυμίσουμε στους νοσταλγούς του Γ’ Ράιχ πως ο Παύλος χτυπάει ακόμα στις καρδιές μας και ζει μέσα από τους αγώνες μας. Δεν ανεχόμαστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι φασίστες δολοφόνοι σπέρνοντας το δηλητήριο του ναζισμού.

Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, έννοιες άμεσα συνυφασμένες με την πόλη μας. Μία πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων. Μια πόλη που υπέφερε από τις θηριωδίες των ναζί. Μια πόλη που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας, αμάθειας και αδιαφορίας. Κι όπου αυτό συμβαίνει, το δίκαιο πεθαίνει. Γι’ αυτό ως μαθητές καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το μαζικό παρόν στους δρόμους και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το δίκαιο.

Γιατί εάν παλεύουμε στο παρόν, το μέλλον θα είναι δικό μας. Το χρωστάμε εξάλλου στους εαυτούς μας, σε όλους όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, μα προπάντων στην μνήμη του Παύλου.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη και της ζωής ενάντια στο θάνατο.

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8 μ.μ. για να τσακίσουμε τον φασισμό».

Κάλεσμα για την συγκέντρωση απευθύνει και η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού που μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο φασισμός είναι το δεκανίκι του συστήματος που μόνο στόχο έχει το κέρδος των ισχυρών και την περαιτέρω φτωχοποίηση των οικονομικά αδύναμων.

Πέντε χρόνια μετά η αντικομμουνιστική προπαγάνδα προσπαθεί να ταυτίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό μέσα από τη θεωρία των «δύο άκρων». Στη πραγματικότητα τα αστικά επιτελεία και οι «παπαγάλοι» τους προσπαθούν να αθωώσουν τον φασισμό και να στοχοποιήσουν το επαναστατικό λαϊκό κίνημα, να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, να περιορίσουν και να καταστείλουν τους αγώνες».

Επίσης με ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. «πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες. Στηρίζει και συμμετέχει με όλη τη δύναμή της στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 18/9 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες. Ανυποχώρητος αγώνας για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, της πρόσδεσης στους αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν πολέμους, ξερίζωμα λαών, προσφυγιά και εξαθλίωση».

Τέλος στη συγκέντρωση συμμετέχει με βάση τις ανακοινώσεις που στάλθηκαν στον Ε.Π. το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οργάνωση Βάσης Τρικάλων και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ