Παρασκευή 27.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε αναμονή του ανασχηματισμού… η συνάντηση για τις σχολές

21.08.2018

Για μετά τον ανασχηματισμό, που αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου, μετα΄ιθεται η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τους αυτοδιοκητικούς της Θεσσαλίας παρουσία και του περιφερειάρχη, για το μέλλον του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εάν ακι εφόσον ο ίδιος παραμείνει στη θέση του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του essos.gr, για μετά τον ανασχηματισμό μετίθεται και η ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπάιδευση.

Εντωμεταξύ στο Δήμο Λαρισαίων, έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, αποφάσισαν να εμμείνουν στη θέση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα ο υπουργός στη συνάντηση αυτή -εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί- θα παραμείνει στο αρχικό σχέδιο συγχώνευσης που δόθηκε προς διαβούλευση.

Άγνωστο εντωμεταξύ παραμένει αν στη σύσκεψη με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες ο υπουργός καλέσει και το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέ Μπέο, τον οποίο απέφυγε να συναντήσει στην πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλία, ενώ δεν συναντήθηκε και με το δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αεξα΄κο, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σημειολογικά οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από Λάρισα και Καρδίτσα και αυτές θα πρέπει να αμβλυνθούν, αλλά  όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, οπότε δεν αποκλείεται το θέμα να τεθεί στο περιθώριο, είτε από τον ίδιο τον κ. Γαβρόγλου, έιτε από το διιάδοχό του αν προκύψει τέτοιος μετά τον ανασχηματισμό…

Την ίδια ώρα ο τεχνικός του σύμβουλος κ. Κυπριανός αναλαμβάνει μέσα στο Σεπτέμβρη το δύσκολο εγχείρημα της συγχώνευσης του Αριστοτέλιου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης…

thessaliatv