Τετάρτη 03.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεσηκώνονται Βόλος – Λάρισα κι εμείς… χαλαράαααα

04.07.2018

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό τούτης της πόλης (ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων και βαθμού εξουσίας), το λιγότερο που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς είναι κατώτερο των περιστάσεων. Την ίδια ώρα που στη Λάρισα πραγματοποιούν ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων και στον Βόλο έχουν σηκώσει μπαϊράκι επανάστασης για τις Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι… παράγοντες των Τρικάλων αρκούνται σε δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδοπουλος με δήλωσή του μάλιστα είπε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουμε καιρό… Ευχόμαστε η δική μας κρίση και οι δικές μας ενστάσεις να είναι λάθος, κάτι που μέχρι τώρα δεν ισχύει πάντως.

Σύσκεψη στη Λάρισα

Eυρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της πόλης με θέμα την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συγκαλεί ο Δήμος Λαρισαίων, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εντωμεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο, συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, με τον πρύτανη και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Α/ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Μπέος

Δημοσιεύουμαι μέρος της ανακοίνωσης του Δημάρχου Βόλου Μπέου:

«Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την κινητικότητα που καταγράφεται γύρω από τα θέματα του σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου – δυστυχώς – κυριαρχούν γραφικές και ανερμάτιστες λογικές και ενέργειες που μας παραπέμπουν σε εποχές ακραίας κομματικής φαυλότητας και άγριας πελατειακής εκμετάλλευσης ολόκληρων κοινωνιών.

Εξ αρχής είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές, με την πεποίθηση ότι θα λειτουργήσουν με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και οι αποφάσεις τους θα λαμβάνουν πρώτα και πάνω απ όλα υπόψη την ανάπτυξη και την προοπτική του Πανεπιστημίου μας.

Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε στη γείτονα πόλη, την αναβίωση, και μάλιστα σε αριστερή version, του αποκρουστικού φαινόμενου παλαιοκομματισμού, που εξέφραζε ο αλήστου μνήμης Ροδόπουλος, με αυτοδιοικητικούς και κομματικούς παράγοντες να επιχειρούν μια ασύστολη εκμετάλλευση επιλεκτικών ιδεολογικών και κομματικών συγγενειών για να λεηλατήσουν το Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουνε απαράδεκτες συνθήκες σε βάρος του Βόλου».

Χρήστος Κοντός