Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο μπάχαλο με τις σχολές στα Τρίκαλα!!!

17.10.2018

Με τον Χρήστο Μιχαλάκη να αποχωρεί έντονα εκνευρισμένος από την σύσκεψη για τις σχολές με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη  αρχικά είχε διαγράψει… τη σχολή Διατροφής… κάνοντας της μόνο Διαιτολογίας, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει και για το τμήμα μηχανικών…

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στο «Ράδιο Ζυγός» στην εκπομπή του Χρήστου Κοντού «Χαμηλές Πτήσεις», ο υπουργός ενώ γνώριζε τα πάντα για το τμήμα μηχανικών που λειτουργεί ως ΤΕΙ στην πόλη και μάλιστα είχε γίνει και μελέτη για το πόσα συγγράμματα παίρνουν οι φοιτητές, ισχυριζόταν πως δεν έγινε καθόλου κουβέντα γι΄αυτό, γεγονός που εξόργισε τον κ. Μιχαλάκη που αποχώρησε από την αίθουσα.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι και κράτησε 5 ώρες (!!!), υπήρξαν πολλές εντάσεις και αυτό που στο τέλος ήταν κοινή διαπίστωση όλων, είναι πως ο νομός Τρικάλων, έχει αδικηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου που παρέμεινε στη σύσκεψη, ο υπουργός τελικά ξεκαθάρισε πως στα Τρίκαλα θα παραμείνουν η ΣΕΦΑΑ, η σχολή Διατροφής – Διαιτολογίας και θα δημιουργηθεί το Τμήμα Διεθνών Σπουδών της ΣΕΦΑΑ, αφού αναγκάστηκαν να του ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε πριν μερικές μέρες. Με λίγα λόγια ότι δηλαδή είχαμε μέχρι σήμερα.

Αυτό που όμως φάνηκε ελπιδοφόρο σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, είναι το γεγονός πως έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης άλλης μιας σχολής, όχι όμως της Φαρμακευτικής όπως είχαν πει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.