Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το ραντεβού… που οδήγησε στον χωρισμό

11.10.2018

Του Χρήστου Κοντού

Τα γεγονότα: Ο δήμαρχος ζητά ραντεβού την περασμένη εβδομάδα από τον υπ. Παιδείας και εκείνος απαντά θετικά αίτημα για τον ίδιο τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος επιμένει με νέο τηλεφώνημα και ζητά στο ραντεβού να παρευρεθούν και οι φορείς του νομού (αντιπεριφερειάρχης, πρόεδροι κλπ), ο υπουργός είναι αρνητικός στο αίτημα και ο δήμαρχος ζητά την απάντηση αυτή εγγράφως, κάτι που ποτέ δεν έγινε (σύμφωνα με τον ίδιο).

Ο δήμαρχος καλεί όλους τους φορείς και λέει πως ο υπουργός έκλεισε μαζί του ραντεβού στις 1.30 σήμερα και με λεωφορείο τραβάνε για το υπ. Παιδείας όπου πλην του δημάρχου, οι υπόλοιποι τρώνε «πόρτα» λόγω του ότι δεν υπήρχε ραντεβού μαζί τους. Ο δήμαρχος λέει ή όλοι ή κανένας και φεύγουν άπραγοι.

Ομως τα πράγματα από μόνα τους αδικούν ανθρώπους και καταστάσεις. Πρώτα απ’ όλα ακόμη και έτσι ακριβώς να έγιναν τα πράγματα, είναι αγένεια να βρεθούνε όλοι οι φορείς ενός νομού στο γραφείο του υπουργού και να μην τους δεχθεί. Θα μπορούσε απλά να τους ακούσει και να αποχωρήσουν. Όποιοι και αν είναι αυτοί, ακόμη και εκπρόσωποι της πιο άσχετης με τα πανεπιστήμια, επαγγελματικής τάξης. Ετσι κι αλλιώς ένας εξ ονόματος ολόκληρου του νομού θα μιλούσε.

Πέραν όμως αυτού, εδώ φαίνεται πως ένα τεράστιο πολιτικό παιχνίδι παίζεται πλέον στις πλάτες του Τρικαλινού λαού και από τις δύο πλευρές. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μαζέψει την «πατάτα» της αδικίας του νομού Τρικάλων, αφού η κατανομή των σχολών μόνο με ακαδημαϊκά κριτήρια δεν έγινε, κάτι που με την κοινή ανακοίνωση υπουργού και βουλευτών που συζητούν για επιπλέον σχολές επιβεβαιώνεται και από την άλλη ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης αλλά και ο  βουλευτής Κώστας Σκρέκας, βρήκαν πεδίο αντιπολίτευσης.

Το θέμα είναι πως από αυτή την κόντρα χαμένος είναι μόνο ένας, ο νομός Τρικάλων που αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, θα μείνει μόνο με τις δύο σχολές.

Τέλος όσο και αν θέλει να θολώσει τα νερά η κυβέρνηση και οι Τρικαλινοί βουλευτές με όλες αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις, αν δεν φέρουν και άλλη σχολή, οι Τρικαλινοί πολίτες δεν θα το ξεχάσουν την ώρα της κάλπης…

Υ.Γ.: Η ρήξη πλέον βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Παπαστεργίου είναι οριστική και μάλιστα με… κατάληξη που μάλλον θα οδηγήσει στα άκρα.