Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Eικονική επιχείρηση ίδρυσε το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων

03.05.2022 /

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση του Junior Achievement Greece, το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων ίδρυσε την εικονική επιχείρηση Maison de Mode Circulaire- MMC. https://blogs.sch.gr/maisondemodecirculaire/

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της κυκλικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της μόδας. Στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση μεταχειρισμένων ρούχων και η απόδοση τους στο καταναλωτικό κοινό.

Τα μεταχειρισμένα ρούχα συγκεντρώνονται σε χώρο της εταιρείας. Ακολουθείται μια διαδικασία διαλογής και επεξεργασίας και στη συνέχεια μεταπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας. Επίσης γίνεται διαμεσολάβηση πώλησης ή ανταλλαγής μεταχειρισμένων.

Η εταιρεία διακρίθηκε στις 10 πρώτες καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις των σχολείων που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό και διαγωνίστηκαν ως προς το επιχειρηματικό πλάνο που κατέθεσαν.

Το επόμενο βήμα είναι ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη της                 « Καλύτερης  Εικονικής  Επιχείρησης 2022», ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή  13 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές/τριες από τις τάξεις Α΄και Β΄.

Χολέβας Κλεομένης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MMC

Καλογράνας Μάριος, Διευθυντής Marketing και Πληροφοριακών Συστημάτων

Καρδούλα Ελευθερία –Ραφαϊλία, Διευθύντρια Οικονομικών

Λάσκος Κωνσταντίνος, Διευθυντής Παραγωγής

Γιώτα Αχιλλεια, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Και ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι  κάτωθι :

Δεληγιάννη Μαρία,  Δράκου Ναταλία, Κυρίτση Βασιλεία, Λιούρα Μαρία, Μαγγούφη Ευαγγελία, Μπαντης  Δημήτριος, Νταφέκη Ειρήνη, Στάγια Χρύσα, Τζουρτζιώτη Βασιλική, Τυρνενόπουλος Ελευθέριος, Φίλιου Μεταξία.

Inspirational Mentor o κ. Σπύρος Μαγιάτης, CEO της WORKABLE SOFTWARE

Συντονίστριες εκπαιδευτικοί: Ζαραμπούκα Αθανασία, Μαθηματικός,MSc  και Τσεκούρα Χριστίνα, Βιολόγος, MSc

 

[fbcomments]