Κυριακή 24.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρώτο κουδούνι αύριο χωρίς κενά στο νομό

10.09.2018

Χωρίς αλλαγές στο ωράριο ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά με τον αγιασμό στα σχολεία των Τρικάλων, όπου όλα έχουν δρομολογηθεί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Σε πλήρη ετοιμότητα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων αφού σύμφωνα με την διευθύντρια κ. Βάσω Κάκλα, «Εχει τοποθετήσει όλο το διδακτικό προσωπικό, δεν υπάρχουν καθόλου κενά, ενώ ήρθαν και οι πρώτοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής», πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα των σχολείων θα αρχίσει κανονικά στην ώρα του.

Στο μεταξύ σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ με όλους τους διευθυντές των σχολείων για μια τελευταία ενημέρωση πριν το πρώτο κουδούνι.

Να σημειώσουμε πως κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους για τους μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Σε άλλη εγκύκλιο για τα νηπιαγωγεία κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός και δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Στην αρχή του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια/προνήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους.