Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στο νομό Τρικάλων

12.09.2016

Χωρίς προβλήματα, ακόμη και στα χωριά τα οποία επλήγησαν από τη θεομηνία, ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τον καθιερωμένο Αγιασμό, η νέα σχολική χρονιά στο ν. Τρικάλων.
Οι αυλές των σχολείων γέμισαν και πάλι με παιδικές φωνές, ενώ σε αρκετά σχολεία μοιράστηκαν από την πρώτη μέρα τα βιβλία.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν γίνει συσκέψεις  με τους διευθυντών των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, παρουσία της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα. Ελένης Αναστασοπούλου .

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και οι δύο μεγάλες αλλαγές που εφαρμόστηκαν. Το ολοήμερο ενιαίου τύπου δημοτικό σχολείο και το ολοήμερο ενιαίου τύπου νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, την ώρα που οι αρμόδιοι δηλώνουν καθόλα έτοιμοι για τη νέα χρονιά, ο κλάδος των εκπαιδευτικών προετοιμάζει κινητοποιήσεις με το … καλημέρα.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν προκηρύξει απεργία για αυτή την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι η άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, καθώς η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Όμως, οι κινητοποιήσεις δε σταματούν με τη ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) να έχει αποφασίσει το πλαίσιο δράσεων.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται ένας συντονισμός και πραγματοποίηση κοινών δράσεων με την ΟΛΜΕ και με τους γονείς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους για την τεράστια υποβάθμιση που υφίσταται η δημόσια εκπαίδευση εξ αιτίας της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η κ. Κάκλα

Το μήνυμα της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό: Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα! Καινούριες προκλήσεις ανοίγονται μπροστά σας στο γοητευτικό αυτό ταξίδι της γνώσης και της εκπαίδευσης. Ένα ταξίδι που μας θέλει όλους δεκτικούς και συνεργαζόμενους. Ας βάλουμε στόχους και ας εργαστούμε όλοι μαζί γι’ αυτούς. Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εύχομαι το σχολείο να σας δώσει την ευκαιρία να βελτιώσετε τις γνώσεις σας, να καλλιεργήσετε τις κλίσεις σας, να ασκήσετε την κριτική σας ικανότητα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών σας. Πάνω απ΄ όλα όμως οφείλει να σας διδάξει να είστε άνθρωποι, μακριά από κάθε μορφή ρατσισμού, μακριά από μισαλλοδοξίες, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια , την διαφορετικότητα και την ισότητα. Σας καλώ να συνεργαστείτε όλοι, εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς για να γίνει το σχολείο σας ξεχωριστό και πρωτοπόρο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τη μάθηση, τον δημοκρατικό διάλογο, τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη και την εξωστρέφεια.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας αρωγοί και συνοδοιπόροι σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι .

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη !»