Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Σε ποιο σχολείο θα γράψετε φέτος το παιδί σας – Τι αλλάζει

19.05.2016

Σημαντικές αλλαγές προβλέπουν για φέτος στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία οι νέες οριοθετήσεις και χωροθετήσεις των σχολικών μονάδων,  ώστε οι γονείς και οι κηδεμόνες να γνωρίζουν που θα γράψουν τα παιδιά τους, τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες, επιχειρήθηκε ο σωστός καταμερισμός των μαθητών στα σχολεία, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα με τον αριθμό των παιδιών, όπως έχει παρατηρηθεί πιο παλιά.

Αποφασίστηκε να κατανεμηθούν χωροταξικά οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης των Τρικάλων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να προσδιορίσει τις σχολικές περιφέρειες των Νηπιαγωγείων της πόλης.

Τα Νηπιαγωγεία που μοιράζονται τους μαθητές της ίδιας περιφέρειας θα εγγράφουν τους μαθητές  με τις διαδικασίες που προβλέπονται για τα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία και όσα παιδιά  κατοικούν σε οικισμούς που δεν ορίζονται από την συγκεκριμένη κατανομή θεωρείται ότι ανήκουν χωροταξικά στην πλησιέστερη χιλιομετρικά Τοπική /Δημοτική Κοινότητα ή οικισμό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην οποία λειτουργεί Νηπιαγωγείο.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για την τήρηση των ορίων της κάθε σχολικής περιφέρειας φέρει ο Προϊστάμενος του σχολείου- σύμφωνα με την διεύθυνση – και οφείλει  να ζητά επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη μόνιμη κατοικία των μαθητών, ενώ οι οριοθετήσεις αφορούν τις  εγγραφές των που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2016 – 2017 και στο εξής.

Όπως προκύπτει από τις νέες χωροθετήσεις το 1ο Νηπιαγωγείο Η περιφέρεια του Νηπιαγωγείου περικλείει1 τον οικισμό των Κουτσομυλίων με όρια την συμβολή των οδών Κουτσομυλίων και Σατωβριάνδου, Ληθαίος Ποταμός, Μοναστηρίου, Κουτσομυλίων, Προφήτη Ηλία, Συμβολή Κουτσομυλίων και Σατωβριάνδου., το 2ο Νηπιαγωγείο, Η περιφέρεια του Νηπιαγωγείου περικλείεται από τις οδούς με αρχή τη διασταύρωση Πύλης και Προμηθέως μέχρι τη νοητή  προέκταση της Νιόβης, Νιόβη, Ευκλείδη, Ήρας, Στέλιου Μαγειρία, Φλαμουλίου, Πάροδος Φλαμουλίου, Αγιαμονιώτης  Ποταμός, Ηραίων, Πυργετού, Τίμωνος, Παρ. Β΄ Δήμητρας , Τιμοσθένη, Συμεωνίδη, νοητή ευθεία στην Περιφερειακή, Περιφερειακή, Λάμπρου  Κατσώνη, πριν την Πινδαίων, Πύλης, Προμηθέως, το 4ο Νηπιαγωγείο, την περιφέρεια του Νηπιαγωγείου περικλείεται από τις οδούς με αρχή τη διασταύρωση της επαρχιακής οδούς  Μετεώρων με την 1η παράλληλη Μήδειας προς Τρίκαλα (ανώνυμη), Μουσχόπουλου, Παρ. 18η, Καλαμπάκας, Ηπείρου, Πίνδου, Ασπροποτάμου, Μετεώρων, 1η παράλληλη Μήδειας προς Τρίκαλα (ανώνυμη), το 5ο Νηπιαγωγείο, η περιφέρεια του Νηπιαγωγείου περικλείεται από τις οδούς με αρχή την  διασταύρωση  Γεωργ. Κονδύλη και Αθανασίου Διάκου, Ματαραγκιώτου, Αγίου Οικουμενίου, Αντ. Ιακωβάκη, Αγίας Μαρίνας, Προφήτη Ηλία, Κουτσομηλίων  προς Σκυφτή, Μοναστηρίου, Σατωβριάνδου, Αμαλίας, Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου, Στεφάνου Σαράφη, Ερμού, Γεωργ. Κονδύλη, Αθανασίου Διάκου και το 6ο Νηπιαγωγείο, στην περιφέρεια του Νηπιαγωγείου περικλείεται από τις οδούς  με αρχή τη διασταύρωση Κοσμά Αιτωλού  και Βασίλη Τσιτσάνη, Λαρίσης, Περιφερειακή Τρικάλων, Πατουλιάς, Κύκνου, Κοσμά Αιτωλού.

Επίσης, στο 8ο και  25ο  Νηπιαγωγεία, περικλείονται από τις οδούς με αρχή τη γωνία 5ου Συντάγματος και Μακεδονίας, Μακεδονίας, Γεωργ. Κονδύλη, Κεντρική Πλατεία, Βασίλη Τσιτσάνη, Διονυσίου, Ιακωβάκη, Πτολεμαίου, Στεφάνοβικ, Μητσόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη, Φαρμάκη, 5ου Συντάγματος, Μακεδονίας, στο 10ο Νηπιαγωγείο, περικλείει τον οικισμό του Αγίου Οικουμένιου με όρια την  Ε.Ο. Τρικάλων Ιωαννίνων, τους Πρόποδες του Προφήτη Ηλία  και τον Ληθαίο Ποταμό, προς την  πόλη  των Τρικάλων έως τη διασταύρωση Κουτσομηλίων και Σατωβριάνδου, το 11ο  Νηπιαγωγείο, περικλείεται  από τις οδούς  με αρχή τη διασταύρωση Μετεώρων και Ελευθερίας, Πύλης, Αγιαμονιώτης Ποταμός, Ηραίων, Πυργετού, Τίμωνος, Τιμοσθένη, νοητή ευθεία  μέχρι διασταύρωση  νοητής ευθείας Χείλωνος και Πυργετού, νοητή ευθεία Χείρωνος μέχρι Αλεξανδρείας  και Αγιαμονιώτη Ποταμό, Αγιοφύλλου, Μετεώρων, Μετεώρων  και Ελευθερίας, το 12ο Νηπιαγωγείο περικλείεται από τις οδούς με αρχή το Δέλτα Λαρίσης, ΕΟ Λάρισας- Τρικάλων, Αγαρίστης, 1η   παράλληλος  Καστρακίδου,  Αγαρίστης και Πλαταιών, Οδός Πλαταιών, Θερμοπυλών, 5ου  Συντάγματος, Φαρμάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Δέλτα Λαρίσης, το 18ο Νηπιαγωγείο, περικλείεται  από τις οδούς με αρχή τη διασταύρωση Κουτσούφλιανης και Καλαμπάκας, Οδός Καλαμπάκας, Παρ.18η, Μουσχόπουλου, 1η παράλληλη Μήδειας προς Τρίκαλα (ανώνυμη), Μετεώρων, Δεύτερη παράλληλη Μέτωνος προς  Καλαμπάκα ( αδιέξοδο), Καλαμπάκας, Κυκλικός κόμβος Καλαμπάκας, ΕΟ Τρικάλων Ιωαννίνων, Ληθαίος Ποταμός, 2η παράλληλη Αρσάκη (ανώνυμη), Κλειδονοπούλου, Κουτσούφλιανης, Διασταύρωση με Καλαμπάκας, το 20ο και 28ο Νηπιαγωγεία, περικλείεται από τις οδούς με αρχή την διασταύρωση  Διακλάδωση Χασίων και Αχαιών, Οδός Αχαιών, Κωνσταντινουπόλεως, Ευζώνων, Καραραχιά, Ραδινού, Γεωργ. Κονδύλη, Αθανασίου Διάκου, Ματαραγκιώτου, Αγίου Οικουμενίου, Αντ. Ιακωβάκη, Πρόποδες  Προφήτη Ηλία  μέχρι τη Χασίων, Οδός  Χασίων, Διακλάδωση  Χασίων και Αχαιών, το 23ο Νηπιαγωγείο περικλείεται από τις οδούς Λέσβου και Παλιά κοίτη του Ληθαίου ποταμού, Γέφυρα Πάσχου, Κοσμά Αιτωλού, Κύκνου, Πατουλιάς, Περιφερειακή Τρικάλων, Καρδίτσης, περιοχή  δεξιά και αριστερά της Καρδίτσης, Γέφυρα Καρδίτσης, Λέσβου  μέχρι παλιά κοίτη του Ληθαίου ποταμού, το 24ο  Νηπιαγωγείο, περικλείεται από τις οδούς με αρχή την πλατεία Φιλοσόφων, Ηροδότου, Καβράκου, Φλεγίου, Ασκληπιού, Ελευθερίας, Πύλης, μέχρι τον Αγιαμονίτη  Ποταμό (γέφυρα), κατά μήκος του ποταμού μέχρι την οδό Τσοπελάκου  που περικλείει  περιμετρικά τον οικισμό Κηπάκι, Λάμπρου Παπαβασίλη, Ληθαίος Ποταμός, Καρπάθου, Σύρου, Κερκύρας, Ιθάκης, Αρχιμήδης, Πλατεία Φιλοσόφων μέχρι την Ηροδότου και το 30ο  Νηπιαγωγείο,  περικλείεται από τις οδούς με αρχή την παλιά κοίτη του Ληθαίου και Λέσβου, Εθ. Αντίστασης, Δευκαλίωνος , Αιόλου, Στεφάνοβικ, Μητσοπούλου, Βασίλη Τσιτσάνη, Κοσμά Αιτωλού, Γέφυρα Πάσχου, Παλιά κοίτη Ληθαίου  με Λέσβου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τις χωροθετήσεις το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου περικλείεται από τις οδούς με αρχή τη διασταύρωση Αγίου Στεφάνου και Στεφάνου Σαράφη, Στεφάνου Σαράφη, Ασκληπιού, Καποδιστρίου  και  18ης  Αυγούστου, Πλατεία  Μακαρίου, Δεληγιώργη, Βούλγαρη, Χαρ. Τρικούπη, Ασπροποτάμου, Πίνδου, Ηπείρου, Καλαμπάκας, Λάκμωνος. Γέφυρα Αγίου Στεφάνου, Στεφάνου  Σαράφη, το Νηπιαγωγείο Αμπελακίων περικλείεται από τις οδούς με αρχή την  Πύλης  και Προμηθέως μέχρι τη νοητή Προέκταση της Νιόβης,  Ευκλείδη, Ήρας, Στέλιου Μαγειρία, Φλαμουλίου, 1η Πάροδος Φλαμουλίου, Αγιαμονίτης Ποταμός, Νοητή προέκταση της Αντισθένη, Φλαμουλίου μέχρι  τέλους κατοικιών, Νοητή γραμμή μέχρι Περιφερειακή Τρικάλων, Περιφερειακή Τρικάλων, Πύλης, Περιφερειακή (δεξιά και αριστερά ) Λάμπρου Κατσώνη πριν την Πινδαίων, Πύλης, Προμηθέως, το

Νηπιαγωγείο Κουτσομυλίων περικλείεται  από τις οδούς με αρχή την συμβολή της Ηπείρου και Λάκμωνος, Γέφυρα Ηπείρου, Ληθαίος ποταμός, 2η παράλληλη της Αρσάκη (ανώνυμη), Κλειδονοπούλου, Κουτσούφλιανης, Καλαμπάκας, Συμβολή Ηπείρου και Λάκμωνος, το Νηπιαγωγείο Μπάρας περικλείεται από τις οδούς με αρχή την διασταύρωση της  Αγαρίστης  με την ΕΟ Λάρισας – Τρικάλων, Αγαρίστης, 1η  παράλληλος Καστρακίδου,  Αγαρίστης και Πλαταιών, Πλαταιών, Θερμοπυλών, 5ου Συντάγματος, Γεωργ. Κονδύλη, Ραδινού, Καταραχιά, Ευζώνων,  Κωνσταντινουπόλεως, Αχαιών, Διακλάδωση Χασίων, ΕΟ  Τρικάλων  Ιωαννίνων, Αγαρίστης.