Πέμπτη 20.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα θρανία για σεμινάρια οι νέοι διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων

28.08.2023 /

            Στα θρανία επιστρέφουν οι νέοι/ες διευθυντές/ντριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με σκοπό να παρακολουθήσουν τις διήμερες επιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ζητήματα διοίκησης, ψηφιακής διοίκησης των υπηρεσιών εκπαίδευσης, παιδαγωγικής συμβουλευτικής, θεμάτων ειδικής αγωγής, σχολικού εκφοβισμού και διαμεσολάβησης, αναθέσεων μαθημάτων, αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, ασφάλειας των μαθητών/τριών καθώς και ενημέρωσης για την υλοποίηση εκδρομών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επί της ουσίας δίνεται το έναυσμα για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση προτάσεων, ώστε να τεθούν οι βάσεις προβληματισμών σχετικά με οτιδήποτε αφορά στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος του διευθυντή ή της διευθύντριας είναι πολυδιάστατος και απαιτητικός. Καθημερινά καλείται να αναπτύξει ηγετικές, διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες ώστε να συντονίσει νέες δράσεις και νέους παιδαγωγικούς θεσμούς».

Ετικέτες: ,

[fbcomments]