Δευτέρα 11.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνταξιούχοι Τρικάλων: Να αποσυρθεί η αντιασφαλιστική πρόταση

05.03.2016
Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από το πλαίσιο των αιτημάτων τους εμφανίστηκαν οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν ενόψει της πανθεσσαλικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Τετάρτη 9 Μαρτίου.
Η σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» και συμμετείχαν συνταξιούχοι των Σωματείων και Συλλόγων του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Εμπόρων, Δημοσίου, ΟΤΑ, ΕΛΓΑ και ΟΣΕ, έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης.
«Η ένταση της δράσης μας θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις. Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν» τόνισαν με έμφαση, ενώ υπογράμμισαν, εκτός των άλλων την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ώστε να δοθεί ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ενόψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι τόνισαν ότι δε πρόκειται να υποχωρήσουν στο πλαίσιο των αιτημάτων τους και θα πρέπει να υπάρξει, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Παράλληλα, ζήτησαν να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία, την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων, την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας και καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.
Σημειωτέον, η πανθεσσαλική κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με κυριότερα αιτήματα την απόσυρση της αντιασφαλιστικής, αντιλαϊκής πρόταση της κυβέρνησης, αποκλειστικά δημόσιο και καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και Υγείας – περίθαλψης και να πληρώσει το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.
[fbcomments]