Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στ. Μπετσιμέας: Περιμένω να δω μια παραίτηση!

17.12.2019

Την παραίτηση κάποιων από τους διοικούντες ζήτησε στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις» στο Ράδιο Ζυγός,  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Όραμα για τα Τρίκαλα» Στέλιος Μπετσιμέας. Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Μπετσιμένας αναφερόμενος στο συμβάν αποκόλλησης υπερκατασκευής από απορριμματοφόρο του δήμου είπε πως: «Περιμένω να δω την παραίτηση κάποιου από τους διοικούντες γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα».

Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μπετσιμέα έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ζιώγας Γιώργος λέγοντας: «Καλό θα ήταν ο κ. Μπετσιμέας να μην βιάζετε να βγάλει συμπεράσματα, υπάρχει τεχνικό κλιμάκιο για να δούμε τι συνέβη….. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα αν ήταν μηχανική βλάβη ή θα μπορούσε να είναι και ανθρώπινος παράγοντας….. Καλό θα είναι οι αιρετοί να προσέχουμε και τι λέμε και τι δηλώσεις κάνουμε θατότι υπάρχουν ειδικοί που βγάζουν τα συμπεράσματα»

Ελεγχοι από τον Δήμο

Ο Δήμος Τρικκαίων, σε σχέση με περιστατικό αποκόλλησης υπερκατασκευής από απορριμματοφόρο την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, επισημαίνει:.
Πρώτιστο, βασικό και κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Τρικκαίων ήταν και παραμένει η ασφάλεια των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η λήψη των απαραίτητων μέτρων, ειδικά στο αμαξοστάσιο.
Ταυτόχρονα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το συμβάν. Ηδη, διενεργείται σχετικός έλεγχος στο όχημα και στις συνθήκες που προκάλεσαν ή συνετέλεσαν στην αποκόλληση.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να λειτουργεί ψύχραιμα, να μην προδικάζει, να εξετάζει όλα τα στοιχεία και να μην παρασύρεται για λόγους εντυπωσιασμού. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και βάσει των στοιχείων, θα εξαχθεί και το σχετικό συμπέρασμα.

Λαϊκή Συσπείρωση

«Δυστυχώς για όλους μας επιβεβαιωθήκαμε

Ευτυχώς δεν είχαμε Θύματα

Δυστυχώς  για όλους μας  η δημοτική αρχή συνεχίζει να φέρεται επικίνδυνα «έξυπνα»

Σε προ εξαμήνου περιοδεία μας στο αμαξοστάσιο του δήμου ,λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο δημοτικού υπαλλήλου, διαπιστώναμε για πολλοστή φορά ότι :

« Το εκρηκτικό μείγμα για τα εργατικά  ατυχήματα ζει και βασιλεύει στις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων. Η έλλειψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων είναι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας που η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει σε πολλές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις επαφές μας με τους εργαζόμενους του Δήμου. Παρόλα αυτά το αυτί της ΔημοτικήςΑρχής συνεχίζει να μην ιδρώνει .

Υπάρχουν Επικίνδυνα και κακοσυντηρημένα οχήματα :

Τα αυτοκίνητα- απορριμματοφόρα είναι παμπάλαια -το πιο νέο είναι 15ετίας.

Μόνο 4-5 αυτοκίνητα πληρούν τις πλήρης προδιαγραφές για να κυκλοφορούν

Τουλάχιστον 10 απορριμματοφόρα κυκλοφορούν με βλάβες, μάλιστα σ’ ένα έχει κοπεί το πλαίσιο

(σασί ) κι αντί να αποσυρθεί απλώς συγκολλήθηκε.

Η συντήρηση (Service) γίνεται μόνο αλλαγή λαδιών , κάποια αναλώσιμα και ο,τι τύχει να

χαλάσει.

Δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά.»

Έξι μήνες μετά ,πολύ νερό κύλησε στ’ αυλάκι , ο κ. Παπαστεργίου επανεκλέχτηκε Δήμαρχος , αλλάξαμε κυβέρνηση (ΝΔ) , βγήκε πρόεδρος της ΚΕΔΕ με την κυβερνητική υποστήριξη.

Έξι μήνες μετά η εντατικοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων βρίσκεται στο φουλ  και το απορριμματοφόρο με το ξανακολλημένο σασί κόπηκε στα δυο, καταμεσής των δρόμων της «έξυπνης πόλης.»    

Η βελτίωση της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σκοντάφτουν στην παντελή

έλλειψη πολιτικών μέτρων από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει, Αυτή τη λογική υπηρέτησαν όλοι οι δήμαρχοι στα Τρίκαλα. Τη λογική που θέλει τον εργαζόμενο αναλώσιμο εξάρτημα στην παραγωγική διαδικασία και βάζει σε αντιπαράθεση τη ζωή του εργαζόμενου με το οικονομικό κόστος των μέτρων.

Αυτή είναι «καινοτόμα-έξυπνη πόλη» της δημοτικής αρχής , που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων , ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών. Φτάνει πια μπροστά στη λογική του κόστους να υποτιμάτε η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων. Για μας πόλη είναι οι άνθρωποί της και σημαντική θέση σ’ αυτή έχουν οι άνθρωποι που τη συντηρούν , την καθαρίζουν , οι άνθρωποι που τη χτίζουν»!

Λαική Συσπείρωση Δήμου Τρικκαίων