Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Στέφανου Τσιτσιπά λίγο πριν τον τελικό – Το συγκινητικό μήνυμά του

14.06.2021

Διπλή απώλεια χθες για τον Στέφανο Τσιτσιπά που λίγο πριν χάσει τον τελικό του Roland Garros, έχασε την αγαπημένη του γιαγιά που ζούσε στο Προάστιο Καρδίτσας την οποία επισκεπτόταν συχνά.

Ο πατέρας του Αποστόλης έμαθε λίγα λεπτά πριν τον τελικό για την απώλεια της μητέρα του, απώλεια που μάλλον κρατήθηκε κρυφή από τον Στέφανο μέχρι το τέλος του τελικού.

Ο ίδιος λίγες ώρες μετά σε μια συγκινητική του ανάρτηση έγραψε:

«Η ζωή δεν είναι να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στη ζωή είτε αυτό είναι μόνο ή με άλλους. Ζώντας μια ουσιαστική ζωή χωρίς μιζέρια και αφθονία.

Το να σηκώνεις τρόπαια και να πανηγυρίζεις κερδίζει είναι κάτι, αλλά όχι όλα.

5 λεπτά πριν μπει στο δικαστήριο η πολύ αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη της με τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα που η πίστη στη ζωή και η θέληση να δώσει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ανθρώπινο ον που έχω συναντήσει ποτέ. Είναι σημαντικό να έχεις περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτήν στον κόσμο. Επειδή άνθρωποι σαν αυτήν σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι.

Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, την περίσταση ή την κατάσταση, αυτό είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε αυτήν, και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν αυτό δεν θα ήταν δυνατό».

Η γιαγιά του Στέφανου είχε συγκινήσει πριν δυο χρόνια το Πανελλήνιο όταν είχε δηλώσει: «Δεν βλέπουν τα ματάκια μου, παιδί μου, και δεν μπορώ να χαρώ την επιτυχία του εγγονού μου. Έχω χάσει το φως μου εδώ και πέντε χρόνια. Παρηγορήθηκα πολύ όμως όταν μου είπε ο Στέφανος ότι θα έρθει γρήγορα κοντά μου».