Παρασκευή 04.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δραματική έκκληση του Στ. Μυλωνά για γιατρούς στο νοσοκομείο – Ξεπέρασε το κόκκινο η κατάσταση

08.11.2020

Να έχει ξεπεράσει και την κόκκινη γραμμή φαίνεται η κατάσταση στο νοσοκομείο Τρικάλων, σύμφωνα με την δραματική έκκληση του διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής Τρικάλων Στέφανου Μυλωνά που ζητά επιστράτευση όλων των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Στην ανάρτησή του που έχει ως τίτλο “WANTED”, ο κ. Μυλωνάς αναφέρει:

Δυστυχώς η έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης,σε ενα υποστελεχωμένο ΕΣΥ,έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη αντκειμενικών δυσκολιών στη αντιμετώπιση του 2ου κύματος πανδημίας του COVID-19.
Οι υπάρχοντες παθολόγοι αδυνατούν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον “τυφώνα” του COVID-19..Δυστυχώς είναι αδύνατη “η κλωνοποίηση τους”..Οι φωνές αγωνίας που κατά καιρούς εξέφραζα, δεν εισακουσθήκανε. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο οι υπάρχοντες παθολόγοι να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε >150 γεμάτες κλίνες ..(παθολογικές κλινικές και COVID-κλινικές) καθώς και στα ΤΕΠ..
Εδω και τώρα ,όλοι μαζί..οι γιατροί του ΓΝ Τρικάλων καθώς και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας ,να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας..
Τώρα ,δεν αναζητούνται νέοι γιατροί, αλλά καταζητούνται-“WANTED”. Και βεβαίως “WANTED”, οσοι οδηγήσανε το ΕΣΥ και το ΓΝΤρικάλων σε αυτή την κατάσταση, με τα λάθη τους και τις παραλείψεις τους,,,
Εστω και την ύστατη στιγμή υπάρχουν λύσεις ,αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και διάθεση προσφοράς απο όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό..
Και ας ελπίζουμε οτι μετά την πανδημία θα ξημερώσει για το ΕΣΥ μια νέα ημέρα όπου θα υπάρχει οργάνωση, σχέδιο και στόχευση προς το μέλλον…
Υ.Γ Οποιος ειδικός παθολόγος ενδιαφέρεται για επικουρικός ,μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου…