Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Οχι” Στεφ. Βαβύλη σε αίτημα της Μητρόπολης

24.10.2019

Στην καταψήφιση αιτήματος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών για τοποθέτηση εξέδρας στην κεντρική πλατεία, τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου και τακτοποίηση της οδού Στρατηγού Σαράφη προκειμένου να γίνει δέηση την 4η Δεκεμβρίου για την έλευση εικόνας.

Ο ίδιος με ανάρτησή του τεκμηριώνει την απόφασή του:

“Ακολουθεί unpopular post
Ανεξαρτήτως των προσωπικών μου θρησκευτικών πεποιθήσεων, αντιλβάνομαι απόλυτα την έννοια και την ανάγκη της πίστης. Προσωπικά όμως, διαχωρίζω την πίστη από την εκκλησία. Γιατί η πίστη είναι μια κατάσταση προσωπική και εσωτερική, η οποία μπορεί να εκφράζεται και να εξωτερικεύεται με διάφορους τρόπους στην προσωπική σφαίρα του καθενός. Η εκκλησία από την άλλη είναι αυτή που εκμεταλλεύεται την πίστη δια πολλαπλά οφέλη.
Ήρθε λοιπόν προς συζήτηση σήμερα στην επιτροπή ποιότητας ζωής η αίτηση του μητροπολίτη της ιεράς μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου με αιτήματα την τοποθέτηση εξέδρας στην κεντρική πλατεία, τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου και τακτοποίηση της οδού Στρατηγού Σαράφη προκειμένου να γίνει δέηση την 4η Δεκεμβρίου για ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνος της παναγίας της ιεροσολυμίτισσας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ. Πρώτον, ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου για την για τους κοινόχρηστους χώρους ορίζει ότι στον ίδιο φορέα δεν θα δίνονται πάνω από δύο άδειες τον χρόνο, αριθμός ο οποίος από ότι με ενημέρωσαν έχει ξεπεραστεί ήδη για φέτος. Δεύτερον το να οργανώνεις δέηση με τέτοιους πανηγυρικούς τύπους για ένα αντίγραφο μιας εικόνας ή για ένα κάστανο – συγγνώμη αν σας θίγω – είναι ειδωλολατρεία. Τρίτον, σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσει αυτή η υπερβολική και προσβλητική στους έχοντες αντίθετες πεποίθησεις εκδήλωση της λατρείας της εκκλησίας σε ό,τι θεωρεί άξιο λατρείας. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να στηθεί εξέδρα, ούτε να έρθει η φιλαρμονική για ένα αντίγραφο μίας εικόνας.
Αυτά τα έθιξα στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής επέλεξαν να ψηφίσουν αντίθετα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, που οι ίδιοι είχαν διαμορφώσει το 2015, και έδωσαν την άδεια στην εκκλησία επιδεικνύοντας ουσιαστικά για άλλη μία φορά προνομιακή μεταχείριση.
Υ.Γ. Η επιλογή των πεζών γραμμάτων αντί των κεφαλαίων έγινε εκούσια”