Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σταθάκης: Παρά το μνημόνιο μεγάλες οι διαφορές αριστεράς – δεξιάς

05.09.2015

Να υπεραμυνθεί της υπογραφής του τρίτου μνημονίου επιχείρησε χθες κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα και Αλέξης Τσίπρας έκανε τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε για τον Ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Σταθάκης που μίλησε στα στελέχη , μέλη και φίλους του κόμματος αυτή τη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Τρικάλων και όχι στο Πνευματικό Κέντρο, όπως το περασμένο Φθινόπωρο. Τον προλόγισε η δικηγόρος και υποψήφια δήμαρχος Καλαμπάκας Πέρυ Χαρτοπούλου.

Ο πρώην υπουργός αρχικά εξήγησε τα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας με τους δανειστές αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε εκλογές αλλά αναγκάστηκε να το κάνερι καθώς είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

«Το δίλλημα αυτών των εκλογών είναι εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η Ελληνική οικονομίας και κοινωνία και ταυτόχρονα ια υλοποιήσει τη συμφωνία με τους εταίρους, με τρόπο επωφελή για την χώρα και προστατεύοντας από τις αρνητικές συνέπειες που υπάρχουν από ένα μέρος της συμφωνίας», τόνισε ο πρώην υπουργός και επιτέθηκε στο παλιό κομματικό σύστημα που «επιδιώκει να επανέλθει στο προσκήνιο επιβάλλοντας μια δομή εξουσίας και μια άσκηση πολιτικής που έχει δοκιμαστεί για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα και που είναι αυτή που μας οδήγησε στην κρίση».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο τόνισε πως «έχει ένας σαφές δημοσιονομικό πλαίσιο έχει σαφής δεσμεύσεις σε ορισμένους τομείς όπως είναι η απελευθέρωση των αγορών, επαγγελμάτων αλλά από κει και πέρα οι μεγάλες τομές που έχει ανάγκη οι κοινωνία αφορούν την δημόσια διοίκηση, το κοινωνικό κράτος, την υγεία , και την εκπαίδευση. Δίκαιο φορολογικό σύστημα  και δεκάδες άλλους τομείς που θα κριθεί επί της ουσίας όποιος είναι κυβέρνηση τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γι αυτό οι διαφορές της αριστεράς και της δεξιάς παραμένουν τεράστιες, για το ίδιο λόγο στην πολιτική μας στρατηγική αποκλείουμε και τον μεγάλο συνασπισμό».

Να σημειωθεί ότι πριν τη συγκέντρωση ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων, όπως Επιμελητήριο, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Συνεταιριστική Τράπεζα, από τους οποίος άκουσε μια σειρά χρόνιων πια αιτημάτων, για προβλήματα που δεν βρήκαν λύσεις με καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα.