Δευτέρα 03.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΠΟΡΤ – Πορεία στον Κόζιακα

22.04.2022

Στενά μονοπάτια, ίσα που χωράνε και τα δύο πόδια μας και άλλα χαμένα στη βλάστηση που κάθε χρόνο και θεριεύει. Κλαδιά σπασμένα από το χιόνι, δέντρα παλιά που σάρωσε ο χειμώνας. Δάση αρχαία, δάση καστανιάς με τους κορμούς τυλιγμένους στον κισσό. Το πράσινο στα πρώτα φύλλα της οξιάς.

Μικρά επιμήκη οροπέδια ντυμένα στα λευκά μέσα στο μεγαλοβδόμαδο. Ίχνη από το πέρασμα του λύκου συναντούν αυτά των αγριογούρουνων.

Ο δρυοκολάπτης καλά κρυμμένος πίσω από τον κορμό δηλώνει την παρουσία του. Αόρατοι φτερωτοί κάτοικοι του δάσους απαντούν ο ένας στον άλλον. Ήχοι οξείς, κοφτοί, οι μελωδοί απουσιάζουν.

Ανήσυχη η άνοιξη, σπινθηροβόλα, γεμίζει το βουνό με την παρουσία της.

Δίπλα μας το ρέμα γοργά πορεύεται, αλλού κατρακυλά, αλλού φτιάχνει μικρούς μαιάνδρους, μία λίμνη με πράσινα φύκια, γεννά τις πρίμουλες κι όλο σκάβει τις πλάτες του βουνού και όλο βαθαίνει την κοίτη του.

Ποτίστρες ξέχειλες από νερό, άλλες μεταλλικές και άλλες ξύλινες αυτοσχέδιες για το κοπάδια που θα ανέβουν ψηλά σε λίγο μόλις καλυτερέψει ο καιρός και το κρύο υποχωρήσει. Ξανά και ξανά, αιώνες τώρα ο ίδιος κύκλος. Πάλι θα ακουστούν τα βελάσματα, πάλι των σκύλων τα γαυγίσματα, τα σφυρίγματα των τσοπάνηδων.

Μόλις λιώνουν τα χιόνια και η μέρα κερδίζει τη νύχτα, τότε τα αστέρια χαμηλώνουν και ακουμπάνε τις κορφές του Κόζιακα.

Εικόνες από την πορεία της Μεγάλης Πέμπτης στον Κόζιακα κατά μήκος της διαδρομής Κόρη-  Κοπάνες – μαντριά Πιαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.