Σάββατο 25.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Κώστας Σπαθής πετά… στην Cultura Inquieta στη Μαδρίτη

11.05.2021

Πέρα από τον μικρόκοσμο των Τρικάλων και την… γήινη οπτική που ατενίζουμε τα πράγματα γύρω μας, υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, αυτόν που μέσα από τον φακό του κάποιες εκατοντάδες μέτρα ψηλά… αποθανατίζει μέσα από μια συμμετρία ξεχωριστή, ο Τρικαλινός φωτογράφος Κώστας Σπαθής (γιος του πρώην δημάρχου), έργα του οποίου ταξιδεύουν στις διασημότερες εκθέσεις φωτογραφίας ανά τον πλανήτη και κοσμούν τα πιο γνωστά περιοδικά. Εκατοντάδες χιλιάδες όμως είναι και οι ακόλουθοί του στο instagram όπου μπορείτε να τον βρείτε με το όνομα spathumpa.

Ο Κώστας Σπάθης (αρχιτέκτονας σπούδασε), ως προσκεκλημένος φωτογράφος της Cultura Inquieta τον Μάιο για να εκθέσει στο κοινο τα εργα του στις 2 digital οθονες της Plaza del Callao στη Μαδρίτη.

«Beauty from the sky», έτσι μπορεί να καθοριστεί το έργο του Έλληνα Κώστα Σπαθή, που μας ταξιδεύει εναέρια  μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεό του.

Πώς φαίνεται ο κόσμος απο ψηλα; Αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τον ουράνο;

Σας προσκαλούμε να κάνετε μια στάση στο κέντρο της Μαδρίτης και να δείτε ποσό όμορφος μπορεί να φαίνεται ο κόσμος μας από ψηλά.

Τόσο στην καθημερινή του ζωή όσο και στις εικόνες του, ο φωτογράφος Κώστας Σπάθης επιλεγεί τη δομή και την τάξη.  Ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας, ήταν παθιασμένος με τις εικαστικές τέχνες από νεαρή ηλικία και επέλεξε να ακολουθήσει ως αυτοδίδακτος την αγάπη του για την τέχνη της φωτογραφίας.

Ακόλουθος των νέων τεχνολογιών, διερευνά συνεχώς και αναπτύσσει νέες τεχνικές, νέους τρόπους δημιουργίας και επεξεργασίας φωτογραφιών.  Έτσι, όταν τα drones τέθηκαν στη διάθεση του κοινού, έγινε από τους πρώτους πιλότους που εισήγαγαν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τα drones.

Για έναν ακόμη μήνα, επεκτείνεται απο την Cultura Unquieta το project Callao City Arts, το ενθαρρυντικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πρωτοστάτησε στην Ευρώπη και αναπτύχθηκε στην Plaza del Callao στη Μαδρίτη από την Cultura Inquieta σε συνεργασια με την Callao City Lights.

Η εμβληματική πλατεία Plaza del Callao της Μαδρίτης είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη αυτής της ενεργείας, επειδή είναι η πιο πολυσύχναστη πλατεία στην Ισπανία και η τρίτη πιο πολυσύχναστη στην Ευρώπη.  Ένας ιδανικός χώρος για πειραματισμό και προώθηση των εικαστικών τεχνών σημαντικών καλλιτεχνών και μια τοποθεσία όπου πολλοί πολίτες μπορούν να απολαύσουν νεες προτάσεις σύγχρονης τέχνης.

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Εδω το λινκ με το βιντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Phg3r6GYFB4