Τρίτη 26.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτο!!! Φέρνουν αδέσποτα σκυλιά και τα εγκαταλείπουν στα Τρίκαλα!!!

26.11.2020

Είναι από τις ειδήσεις που δεν μπορεί κανείς να πιστέψει κι όμως είναι γεγονός σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνική Μέριμνας Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, η εγκατάλειψη δεκάδων αδέσποτων σκυλιών από άλλες περιοχές στα Τρίκαλα.

Η κ. Κοτρώνη με δηλώσεις της σήμερα στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις» στον Ζυγό, εξήγησε πως αυτό συμβαίνει (υπάρχουν  καταγγελίες πολιτών ), γιατί ο δήμος Τρικκαίων έχει μια οργανωμένη υπηρεσία για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών και γνωρίζουν πως θα τα μαζέψει, παρότι πλέον έχουν γεμίσει όλοι οι χώροι που τα φιλοξενεί, μια και καταφεύγουν σε αυτά όλο και περισσότεροι πολίτες που τα είχαν σπίτι τους και πλέον δεν μπορούν να τα συντηρήσουν…

Να σημείωσουμε πως ο δήμος έχει συμβληθεί με εταιρεία που τα μαζεύει από τους δρόμους, όπως παρόλα αυτά το πρόβλημα σήμερα κυρίως στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλο, μιας και τα σκυλιά και πολλά είναι αλλά και νηστικά, αφού πολλοί καταστηματάρχες που τα τάιζαν, έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους.

Η αντιδήμαρχος επίσης δήλωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει πρόγραμμα στείρωσης και για τα δεσποζόμενα σκυλιά με συμβολικό τίμημα για τους ιδιοκτήτες τους.