Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Σκρέκας: «Ανασυγκροτούμε τη δασική υπηρεσία για την προστασία των δασών από την κλιματική κρίση»

04.10.2021

Την έναρξη των εργασιών του 20ου πανελλήνιου δασολογικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα, κήρυξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός μίλησε για τη ριζική αναδιοργάνωση των δασικών υπηρεσιών που είναι σε εξέλιξη, με απώτερο στόχο την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δασικών οικοσυστημάτων από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

«Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για κάτι άλλο, για μια άλλη δασική υπηρεσία», τόνισε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος πρόσθεσε: «σχεδιάζουμε μια πολύ ισχυρή ενδυνάμωση της νέας  δασικής υπηρεσίας, με μόνιμες θέσεις εργασίας, με επιστημονικό προσωπικό υψηλής κατάρτισης, ώστε από εδώ και πέρα να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα με τις πολλές αποχωρήσεις στελεχών λόγω ηλικίας. Τα τελευταία 17 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία νέα μόνιμη πρόσληψη στις δασικές υπηρεσίες. Αυτό αλλάζει άμεσα».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να πρωτοστατήσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης. Όπως επισήμανε, η μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα έχει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας, την απασχόληση και την πραγματική οικονομία.