Τρίτη 28.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκρέκας: Φέρνουμε τον πρώτο κλιματικό νόμο της χώρας.

18.05.2021
Τις απόψεις του για ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική που οδηγεί στον πρώτο κλιματικό νόμο εξέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας που έκανε την παρακάτω ανάρτηση:
“Στη σημερινή ενημέρωση των μελών της επιτροπής στη Βουλή, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέπτυξα τους βασικούς πυλώνες της συνεκτικής πολιτικής μας που διαμορφώνουν ένα ισχυρό πλαίσιο για την πράσινη ανάπτυξη της χώρας μας.
Υπό την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αναδείξει την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετάβαση σε μια οικονομία κλιματικά ουδέτερη ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, η Ελλάδα ήδη πρωτοπορεί στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.
Σήμερα, αυτή η ενεργειακή και περιβαλλοντική μας πολιτική μάς οδηγεί στον πρώτο κλιματικό νόμο της χώρας.
Ο αρχικός μας στόχος για διείσδυση 61% των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα έως το 2030 αναμένεται να αυξηθεί, ίσως να ξεπεράσει και το 67%. Παράλληλα, στοχεύουμε και στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου από το 42% στο 55%, όπως επιτάσσουν και οι ευρωπαϊκοί στόχοι.
Στον αγώνα αυτόν, πέρα από το ολιστικό σχέδιο, τη βούληση και την αποφασιστικότητα, έχουμε και σημαντικά εργαλεία στη φαρέτρα μας, όπως είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.
Με κύριο γνώμονα της πολιτικής μας τον άνθρωπο, δρομολογούμε σήμερα λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα του αύριο”.