Τετάρτη 30.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεργασία Σκρέκα – Κεραμέως για Λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας

17.03.2021

Συνεργασία Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας

Μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Θεσσαλία, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επικοινώνησε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μαθητές Λυκείου και τους απόφοιτους του Δήμου Φαρκαδόνας που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Τρικαλινός Υπουργός συζήτησε με την κα Κεραμέως το ενδεχόμενο καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της σεισμόπληκτης περιοχής. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του δημάρχου Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνα Αγνάντη.

Πρόκειται για δοκιμασμένο μέτρο που έχει εφαρμοστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν για άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες υπέστησαν πλήγμα από σεισμούς.