Κυριακή 24.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προγραμματισμός Σκρέκα για τα έργα αγροτικών υποδομών

12.10.2020

Τα έργα αγροτικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Συζητήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων αγροτικών υποδομών που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ) μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών και την ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα στις  περιβαλλοντικές προκλήσεις από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία στηρίζουν τους αγρότες ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σημερινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Συμφωνήσαμε ώστε τα περισσότερα εξ αυτών να υπαχθούν σε διαδικασίες έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Τα ΣΔΙΤ με την ανταγωνιστική δυναμική τους σηματοδοτούν την επιτάχυνση που επιθυμεί να φέρει η κυβερνητική πολιτική για την ανάκαμψη της οικονομίας».