Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο Αντάμωμα Σαρακατσάνων βρέθηκε ο Κώστας Σκρέκας

27.06.2022

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παραβρέθηκε στο 40ο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων, στο Περτούλι Τρικάλων, ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Τρικαλινός Υπουργός, τιμώντας την ιστορία των Σαρακατσάνων, παρακολούθησε την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και τις εκδηλώσεις με χορευτικά τμήματα από συλλόγους Σαρακατσάνων.

Ο κ. Σκρέκας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήρε τις αξίες των Σαρακατσάνων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά τους στους αγώνες της Ελλάδας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω την πανδημίας, ήταν αφιερωμένες στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε στην ομιλία του: «Βρισκόμαστε σήμερα στο 40ο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων, στα πανέμορφα Περτουλιώτικα λιβάδια. Κάθε φορά που έρχομαι στο μεγάλο αντάμωμα των Σαρακατσάνων, αισθάνομαι πως κάνω μαζί σας ένα ταξίδι στην ελληνική Ιστορία. Σήμερα, τιμούμε την ιστορία και τις αξίες των Σαρακατσάνων. Ενός πανάρχαιου ελληνικού φύλου, που με γενναιότητα συνέβαλε τα μέγιστα σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας και αντιστάθηκε σε κάθε κατακτητή. Η σαρακατσάνικη ψυχή στέκεται παράδειγμα προς μίμηση, φωτίζοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι Έλληνες για να τα καταφέρουμε σε αυτή την κρίσιμη ιστορικά συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι με ήθος και σεμνότητα υπηρετούν και προβάλλουν τον τόπο μας».

[fbcomments]