Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κερδισμένος ο δήμος Φαρκαδόνας από την επίσκεψη Σκουρλέτη

20.03.2018

Με μεγάλο κερδισμένο τον δήμο Φαρκαδόνας τελείωσε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση των δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη… Γιάννη Μπουτίνα, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής στον οικισμό των Ελληνοποντίων στην Φαρκαδόνα.

Κατά τα υπόλοιπα οι δήμαρχοι απλά κατέθεσαν τα αιτήματα τους, ο υπουργός τα άκουσε… και υποσχέθηκε πως ΘΑ τα δει.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο θέμα του τρόπου δανειοδότησης των δήμων, στην ανάγκη να μπορούν οι δήμοι τα μικρά έργα να τα δημοπρατούν με εργολάβους του νομού ώστε να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, στις ενεργειακές κοινότητες καθώς και στα ζητήματα της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τέλος ο κ. Παπαστεργιου ζήτησε για άλλη μια φορά να μην προχωρήσει η απλή αναλογικη.

«Δεν έχω κάνει τίποτα στον δήμο μου πέραν από τα πληρώνω περασμένα χρέη» δήλωσε ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας που ζήτησε από τον υπουργό να στηρίξει οικονομικά τον δήμο Πύλης αφού τα χρήματα της ΣΑΤΑ δεν επαρκούν για τίποτα. Επίσης ζήτησε την ολοκλήρωση του φράγματος Αχελώου, αλλά και την χρηματοδότηση του φράγματος Παλαιομονάστηρου όπου είναι έτοιμη η μελέτη.

Την χρηματοδότηση των υποδομών ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο οικισμός των Ελληνοποντίων στη Φαρκαδόνα που κινδυνεύει να γκρεμιστεί, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Μέμηλας. Ο κ. Μέμηλας ζήτησε επίσης την παραχώρηση του στρατοπέδου Τζαβέλλα καθώς και την χρηματοδότηση του φράγματος Νεοχωρίτη, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση και στις ζημιές που παθαίνει κάθε χρόνο ο δήμος στα έργα υποδομής από τις πλημμύρες στον Πηνειό.

Το θέμα της Ε-65 έθεσε ο δήμαρχος Καλαμπάκας Γιάννης Σινάνης, που θα είχε στη συνέχεια άλλη συνάντηση με τον υπουργό.

Την σύμπνοια που υπάρχει με τους δημάρχους στο νομό εξήρε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας που παραβρέθηκε αντί… του Χρήστου Μιχαλάκη στη σύσκεψη. Ο κ. Μπουτίνας έθεσε την ανάγκη επίλυσης των γραφειοκρατικών δυσκολιών για τις αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα ώστε αυτές να δίνονται άμεσα, το θέμα της Ε-65, του φράγματος Μεσοχώρας αλλά και τις προλήψεις τόσο στην Αντιπεριφέρεια, όσο και στο Σπήλαιο Θεόπετρας που είναι κλειστό.

Το λόγο πήρε επίσης ο Γιώργος Μητσιούλης που δήλωσε πως η απλή αναλογική δεν τον φοβίζει… ενώ έθεσε και το θέμα των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και την ολοκλήρωση της Ε-65.

Απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως συμφωνεί σε πολλά με τους δημάρχους και ανέλυσε για άλλη μια φορά την πολιτική του υπουργείου σε αυτά τα ζητήματα, επαναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές όσα τόνισε στην χθεσινή του ομιλία, ενώ στα επιμέρους θέματα που του τέθηκαν δεσμεύτηκε μόνο για το θέμα του οικισμού στη Φαρκαδόνα.