Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόμβα Σκουρλέτη για τους αντιπεριφερειάρχες

19.03.2018

Φωτιές στο σκηνικό των εκλογών για την Τ.Α. βάζει ο υπ. Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, αφού η απλή αναλογική θα ισχύσει και για την εκλογή των αντιπεριφερειαρχών.

Ποιο συγκεκριμένα ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Τρίκαλα, δήλωσε πως «Δεν αληθεύει πως εμείς πάμε να καταργήσουμε τους αντιπεριφερειάρχες. Αυτή τη στιγμή δεν εκλέγονται, αλλά τους τοποθετεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης και αν βγει πρώτος συνδυασμός αυτοδικαίως βγαίνουνε. Εμείς με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργείται μια άλλη πραγματικότητα, άρα αυτές οι θέσεις ευθύνης, όπως θα συμβαίνει και με τους αντιδημάρχους, έτσι και με τους αντιπεριφερειάρχες πρέπει να μοιράζονται σε εκείνες τις παρατάξεις που θα αποτελούνε πια την πλειοψηφία. Αρα θα είναι κάποιος από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο νομό όμως που εκλέγεται. Αυτός ο αντιπεριφερειάρχης θα εκλέγεται από τους Περιφερειακούς Συμβούλους μεταξύ τους, αλλά αυτές τις θέσεις ευθύνες θα τις μοιράζονται μεταξύ τους οι συνδυασμοί που θα αποτελέσουν τη νέα πλειοψηφία. Προφανώς θα μπορεί να αλλάζουνε και στο μέσο της θητείας όπως γίνεται με τους αντιδημάρχους, δεν είναι κακό αυτό, καλό είναι αρκεί να γίνεται με όρους διαφάνειας»

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα υπάρχει επικεφαλής αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του κάθε νομού και αν ο σημερινός περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δεν έχει την πλειοψηφία στον πρώτο γύρο και αναγκαστεί σε συμμαχίες, τότε ο αντιπερειφερειάρχης στα Τρίκαλα μπορεί αν είναι από άλλο συνδυασμό.

Ο Μιχαλάκης

Αν τελικά οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού γίνουν και νόμος τους Κράτους, τότε ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μάλλον θα πρέπει επανεκτιμήσει τη θέση του, αφού οι πληροφορίες σε μια τέτοια περίπτωση τον θέλουν να τραβάει για την κεντρική πολιτική σκηνή, όπου υπάρχει ήδη συνωστισμός.