Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ημερίδα για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στον 1ο ΕΠΑΛ

22.10.2015

Υγιεινή και Ασφάλεια, δυο λέξεις γεμάτες νόημα τόσο στην καθημερινή μας ζωή όσο και στους εργασιακούς μας χώρους. Φυσικά δεν θα μπορούσαν αυτές οι λέξεις να μην είναι συνυφασμένες και με τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου. Πόσο μάλλον σε ένα επαγγελματικό λύκειο, όπου  καθημερινά τα παιδιά βρίσκονται αρκετές ώρες σε εργαστήρια προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους εφαρμογή για τον κάθε τομέα διαφορετικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή τους επαφή με υλικά σιδηρούχα και μη σιδηρούχα, μηχανήματα και κάθε άλλου είδους εργαλεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία αυτών των δυο λέξεων δεν θα μπορούσαμε να μην ευαισθητοποιηθούμε τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και για οικονομικούς και να μην οργανώσουμε μια μικρή ημερίδα, φυσικά από τον πιο κατάλληλο για αυτό κοινωφελή οργανισμό, τον Ερυθρό Σταυρό, δίνοντας τη δέουσα βαρύτητα σε αυτές τις δυο λέξεις.

Έτσι λοιπόν στις 21-10-2015 το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρικάλων οργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τη νοσηλεύτρια κα Γιοβανοπούλου Ελένη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενημερώνοντας τους μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους των εργαστηρίων τους.