Κυριακή 25.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πονοκέφαλος για Σακκά ο ορισμός αντιδημάρχων

12.12.2023 /

Η κατάργηση των Νομικών Προσώπων, η συγχώνευση της ΔΕΥΑΤ, άλλα και η μείωση των αντιδημαρχιών έχουν βάλει πάγο στις όποιες ανακοινώσεις, αλλά και στα αρχικά σχέδια του δημάρχου Νίκου Σακκά, αφού πλέον… δεν φτάνει να πάρουν όλοι, κάτι που ενδεχομένως να ταράξει τις ισορροπίες.

Μάλιστα αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την πρωτιά Ζιώγα, που θέτει ένα ακόμη πρόβλημα, αφού η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται πως την είχε τάξει στον Γιώργο Παναγιώτου, ίσως θυμίσει διαμάχες από την εποχή Σπαθή…

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι αποφάσεις του Νίκου Σακκά για τους αντιδημάρχουν ίσως… έρθουν και ως… Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για κάποιους.

Ο δήμαρχος με βάση τα όσα δήλωσε στον «Ζυγό», θα προσπαθήσει να μην αδικήσει κανέναν και να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ νέων και παλιών.

Θα κρατήσει τα Παπαστεργάκια;

Βέβαια ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Σακκά δεν είναι μόνο μεταξύ των παλιών και των καινούργιων, αλλά και μεταξύ των… δικών του ανθρώπων πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί και των πιστών του Παπαστεργίου που πέφτουν στη φωτιά για τον υπουργό και μάλιστα θα είναι αυτοί με τους οποίους θα… διοικεί, μέσω Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά  ο Σακκάς θα πρέπει να βρει την δική του ομάδα που θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε μια μελλοντική σύγκρουση… συμφερόντων που όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θεωρούν πως είναι αναπόφευκτη και μάλιστα ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα άλλο ζήτημα για τον δήμαρχο είναι ο χρόνος που θα αναλάβουν οι αντιδήμαρχοι και για να μην έχει γκρίνιες στην πορεία θα πρέπει να τους το κάνει γνωστό από τώρα για όλη την επόμενη 5ετία.

Οι νέοι ζητούν πίστωση χρόνου να τριφτούνε λίγο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και οι παλιοί θέλουν να αναλάβουν τελευταίοι γιατί θέλουν να βρίσκονται σε θέσεις αντιδημάρχων κοντά στις επόμενες εκλογές…

Εξαίρεση σε αυτούς είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιώργος Καταβούτας που θέλει να παραμείνει (παρά την αποτυχημένη του θητεία ως αντιδήμαρχος) και που σαφέστατα είναι στην ομάδα… Παπαστεργίου, δείχνοντας αρχηγικές τάσεις, μη διστάζοντας μάλιστα να αδειάσει τον Σακκά, όπως στην περίπτωση της Κεντρικής Πλατείας, ίσως είναι τελικά ο επικεφαλής… της εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Επίσης την θέλησή του να παραμείνει αντιδήμαρχος εξέφρασε και ο Μιχάλης Λάππας.

Οι υπόλοιποι…

Η εξέλιξη των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, όπου θα γίνουν σε όλη την Θεσσαλία, στερεί μια θέση… βολέματος (και μισθού), για έναν εκ των συμβούλων, θέση την οποία είχε μέχρι τώρα ο Ακης Αναστασίου… Βέβαια, ανοίγει μια θέση Προέδρου στην e-trikala (μέχρι  31 Ιανουαρίου παραμένει ο Γιάννης Κωτούλας), φέρεται να διεκδικεί ο Φόρης Ρόμπος και όχι μόνο αφού πολλοί είναι που την συγκεκριμένη επιχείρηση την θεωρούν ως την κότα με τα χρυσά αυγά.

Εκτός όμως είναι και οι δύο προεδρίες του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δημοτικού Θεάτρου που καταργούνται και που μέχρι τώρα ήταν μια… κάποια λύσης για κάποιους να μην χάνονται από την επικαιρότητα και να παίρνουν πρώτη θέση για φωτογραφίες.

Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα μείνουν εκτός και θα καλούνται μόνο σε κάθε συνεδρίαση να σηκώνουν το χέρι και να λένε… ναι.

Η Περιφέρεια

Λύση όμως καλείται να δώσει και στο θέμα της κατανομής των αρμοδιοτήτων στις αντιδημαρχίες μιας και καταργούνται οι αντιδημαρχίες Α’ και Β’ Τομέα (στον Α’ Τομέα του δήμου συμπεριλαμβάνονται οι δημοτικές ενότητες Μεγάλων Καλυβίων, Εστιώτιδας, Παλαιοκάστρου και Παραληθαίων με έδρα τον Παλαιόπυργο και στο Β’ οι δημοτικές ενότητες Φαλώρειας, Κόζιακα και Καλλιδένδρου), αφού οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν σε αυτές και είναι υπόλογοι προς τους ψηφοφόρους τους, εγείρουν ενστάσεις για την εγκατάλειψη των χωριών σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο γραμματέας

Την παραίτηση φαίνεται να θέλει να υποβάλλει ο Θωμάς Παπασίκας, θέση για την οποία ακούγονται τα ονόματα του Γιάννη Παπαμιχαήλ , αλλά και του Γιώργου Χαρίση… Ολα αυτά όμως χωρίς να υπολογίζουν τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από τον Παπαστεργίου, που είναι αμφίβολο αν θα αφήσει τον… βασικό του ρεσεψιονίστ να φύγει.

[fbcomments]