Δευτέρα 24.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ναι μεν… αλλά από Σάκη Παπαδόπουλο

20.06.2019

Με θέσεις που λίγο πολύ υπήρχαν και στην ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες όμως αποδόμησε με νέα του ανακοίνωση χθες ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής Στέφανος Μυλωνάς και στην οποία συμφώνησε ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής Αγγελος Ζορμάς (στο Ράδιο Ζυγός στην εκπομπή “Χαμηλές πτήσεις”), επιχείρησε να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος που το 2014 (ως διευθυντής ο ίδιος τότε) κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι οι δικοί του συνάδελφοι σήμερα παραδεχόμενος βέβαια πως “Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έλυσαν το συνολικό πρόβλημα της ολοκληρωμένης στελέχωσης των Παθολογικών Κλινικών”.

Η ανακοίνωση του Σάκη

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΈΑΣ
Η δημόσια συζήτηση που προκλήθηκε μετά ένα δημοσίευμα του Στέφανου Μυλωνά, Διευθυντή της Β/ΠΑΘ/Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, για την υποστελέχωση των Παθολογικών Κλινικών, θα μπορούσε να γίνει και ενώπιος – ενωπίω στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, μπροστά σε όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου και στα συλλογικά τους Όργανα : την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ( έχω διατελέσει και πρόεδρός της ), την Επιστημονική Επιτροπή του ΓΝΤ. Κι έτσι όμως, έχει σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς γίνεται στην ευαίσθητη προεκλογική περίοδο.
Ποια είναι λοιπόν η εικόνα των παρεμβάσεων και της στελέχωσης των Παθολογικών Κλινικών και του Παθολογικού Τομέα σήμερα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη στελέχωση στην πτώση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου :
– 3 Επικουρικοί Παθολόγοι ( 1 στην Α/ΠΑΘ, 2 στη Β/ΠΑΘ ), που δεν υπήρχαν
– Δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, που ενισχύει το έργο των Παθολογικών Κλινικών
– Αναβάθμιση της Καρδιολογικής Κλινικής που βοηθά το έργο των Παθολογικών Κλινικών
– Αναμονή Παθολόγου Επιμελητή Β, που πήρε την προκηρυχθείσα θέση και τελικά δεν την αποδέχτηκε ( επαναπροκηρύχθηκε τώρα )
– Επανάκριση της Διευθυντικής θέσης του κ.Γκαλέα
– Κάλυψη θέσης Γενικού Γιατρού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παθολογικού Τομέα
– Άγονη προκήρυξη θέσης Παθολόγου – Επιμελητή Α στο ΤΕΠ και Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου στο ΓΝΤ
– Προκήρυξη 14 θέσεων Γιατρών ΕΣΥ στο ΓΝΤ, που περιλαμβάνει : 1 θέση Παθολόγου, 2 θέσεις Παθολογικής Ογκολογίας, 1 θέση Πνευμονολόγου, 1 θέση Παθολογίας ή Αιματολογίας ή Βιοπαθολογίας, 1 θέση για τη ΜΕΘ, 2 θέσεις Παιδιάτρων
– Προκήρυξη θέσης Δερματολόγου στο ΚΥ Τρικάλων και Παιδιάτρων στα ΚΥ Πύλης και Φαρκαδόνας
– Λειτουργία Τοπικής Μονάδα Υγείας για τη ΠΦΥ
Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έλυσαν το συνολικό πρόβλημα της ολοκληρωμένης στελέχωσης των Παθολογικών Κλινικών και του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Τρικάλων. Δίνουν όμως το μέτρο της ανησυχίας για ένα ποιοτικό και αποτελεσματικό ΕΣΥ.
Για όσα κάναμε, για όσα δεν κάναμε, για όσα περιλαμβάνει το αντίστοιχο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ και για όσα προτείνουν τα άλλα Κόμματα για το Νοσοκομείο Τρικάλων, μπορούμε έστω και τώρα να κάνουμε δημόσια συζήτηση στο αμφιθέατρο υου Νοσοκομείου…
Το Νοσοκομείο Τρικάλων, στον εξοπλισμό του – στη στελέχωσή του – στη συνολική λειτουργία του – έχει κάνει αισθητή στους πολίτες τη βελτίωσή του. Άς μην την αδικούμε…
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΓΙΑΤΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ