Παρασκευή 18.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ρωμανιάς: το νέο ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο

18.01.2016

Ξεκάθαρος ήταν για το νέο ασφαλιστικό ο Γιώργος Ρωμανιάς που απόψε παραβρέθηκε σε ημερίδα του ΛΑΕ. «Δε πρόκειται για κανένα βιώσιμο σχέδιο, πρόκειται για ένα σχέδιο που αντιμετωπίζει τον περιορισμό των συνταξιοδοτικών δαπανών του δημοσίου για το 2016. Τίποτα άλλο. Στις αρχές του 2017 θα εχουμε νέο σχέδιο του ασφαλιστικού , διότι το τρίτο μνημόνιο προβλέπει ότι για το ’17 και το ’18, πρέπει να περιοριστούν κατά 3.5 δις ευρώ οι χρηματοδοτήσεις του κράτους προς την κοινωνική ασφάλιση», τόνισε

Για την διαβεβαίωση της μη περικοπής των κύριων συντάξεων δήλωσε: Η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πολτικάντικο κόλπο και μας λέει όχι ότι δεν θα τις πειράξει, αλλά ότι θα τις ξαναυπολογίσει και από τη στιγμή που θα βρεθουνε υλψηλότερες με τον νέο υπολογισμό την διαφορά θα την ονομάσει «προσωπική διαφορά» και θα τους τη δίνει μέχρι το 2018. Δηλαδή και για τους παλιούς σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα έχουμε μειώσεις ετεροχρονισμένες. Αυτό όμως το κάνει για πολιτικάντικους λόγους, δεν θα το δεχθούνε και οι δανειστές με αποτελεσμα να μην ισχύσει και αυτή η ετεροχρονισμένη μείωση, με επακόλουθο να γίνει αμέσως.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Γιώργος Ρωμανιάς βρέθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες των Τρικάλων.