Τρίτη 17.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τεράστιες ζημιές από την καταιγίδα στο Ρίζωμα

07.07.2020

Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστη το Ρίζωμα από τη σημερινή νεροποντή που το νερό από ρέμα μπήκε ακόμη και μέσα στα σπίτια. Μάλιστα ο τοπικός αντιδήμαρχος Αχ. Λασπάς πρότεινε το χωριό να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ως συντονιστής της όλης προσπάθειας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζιώγας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Αχ. Λασπάς, ο γενικός γραμματέας Θ. Παπασίκας και η πρόεδρος της κοινότητας Ελ. Καραβασίλη.

Ο δήμος

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, «Αμεση η κινητοποίηση του Δήμου Τρικκαίων για τι καταστροφές από την ισχυρότατη καταιγίδα στο Ρίζωμα της ΔΕ Παραληθαίων. Αμέσως μόλις ξέσπασε η μεγάλης έντασης καταιγίδα, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020, η Πολιτική Προστασία του Δήμου παρενέβη με μηχανήματα, φορτηγά, προσωπικό. Παρόντες από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ως συντονιστής της όλης προσπάθειας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζιώγας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Αχ. Λασπάς, ο γενικός γραμματέας Θ. Παπασίκας και η πρόεδρος της κοινότητας Ελ. Καραβασίλη. Ο στόχος ήταν να αποφευχθούν καταστροφές από τον τεράστιο όγκο νερού και τις καταστροφές τμημάτων δρόμων, σε συνδυασμό με απομάκρυνση των φερτών υλικών που κατέκλυσαν το πεδινό τμήμα του χωριού. Η μέριμνα του Δήμου, με τη συνεργασία των κατοίκων, αφορούσε και τη διαφύλαξη οικοσκευών σε σπίτια, αλλά και την αποφυγή επέκτασης των καταστροφών.
Πλέον, και αφού έχει καταλαγιάσει η κακοκαιρία, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε:
– υποβολή αιτήματος για κήρυξη του Ριζώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στόχος, να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για εκτίμηση των ζημιών
– άμεση καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου, από το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2020
– εκπόνηση μελέτης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα ουσίας και συγκεκριμένες δράσεις στα παλιά ρέματα του χωριού και όπου άλλου χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση».