Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την Παρασκευή οι Ρητορικοί Διαλυκειακοί Αγώνες

28.02.2017 /

Όντας πεπεισμένοι μαθητές και καθηγητές ότι η Παιδεία δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην στείρα απομνημόνευση και την μηχανική αποθησαύριση γνώσεων, αλλά πρέπει να στοχεύει και στην ενεργό δράση των μαθητών, στην αυτενέργειά τους και στην εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων, θα συναντηθούν και φέτος στους Ε΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων στις 3-4 Μαρτίου 2017 σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  και τις σχολικές συμβούλους ΠΕ02.  

Μαθητές δεκατεσσάρων Λυκείων του Νομού μας  θα λάβουν μέρος σε Αγώνες Επιχειρηματολογίας και θα επιχειρήσουν να ανταλλάξουν συγκροτημένα και ευπρεπώς απόψεις στα πλαίσια της αυτοσχέδιας και αντιλογικής σκέψης, που ήδη από την αρχαιότητα καλλιέργησαν οι Έλληνες. Με τρία αγωνίσματα, τους Διττούς Λόγους, τον Αυθόρμητο Λόγο και τον Προτρεπτικό Λόγο, θα μας δώσουν ένα δείγμα της ελεύθερης κριτικής σκέψης τους, του πρωτότυπου συνειρμικού λόγου καθώς και της προσπάθειας πειθούς στηριγμένης σε επικυρωτικό και ανασκευαστικό λόγο.

Καλούμε λοιπόν, σε ένα εγχείρημα κατάδειξης θεμελιωδών συστατικών του πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας, όλους, όσοι πιστεύουν στην δύναμη και την ομορφιά του νεανικού λόγου, να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 τους προκριματικούς Αγώνες, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 τους ημιτελικούς και τους τελικούς των αγωνισμάτων και να χειροκροτήσουν τους νικητές και όλους τους νεαρούς ρήτορες στην απονομή των βραβείων  το  Σάββατο  το  μεσημέρι        στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων.

Η Οργανωτική Επιτροπή

[fbcomments]