Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με την πλάτη στον τοίχο ο Κώστας Μαράβας…

30.05.2017

«Και μετά τον Μαράβα τι;», αναρωτιούνται όσοι είναι πλέον πεπεισμένοι πως ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας ακόμη και αν αποφασίσει να ξανακατέβει πολύ δύσκολα θα πάρει τις εκλογές αφού οι προσδοκίες όσων τον πλαισίωναν ήταν μόνο και μόνο τα οφίτσια με οικονομικό αντίκρισμα.

Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φράση μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον «Ενεργό Πολίτη»: «Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα», που προβλέπει πως η ανεξαρτητοποίηση του Βύρωνα Κατσίβελου είναι απλά η αρχή, τώρα που άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου δεν πρόκειται να κλείσει, γιατί το σκοινί… κοστίζει ακριβά.

Ο Κατσίβελος

Καταπέλτης ήταν η επιστολή του πρώην αντιδημάρχου Βύρωνα Κατσίβελου που φωτογραφίζει ευθέως εξαργύρωση της θέσης του έμμισθου αντιδημάρχου και τον «εκβιασμό» που δέχεται ο Κώστας Μαράβας ώστε κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι συνεχώς κοντά στην… εξουσία.

Μάλιστα ο κ. Κατσίβελος στην αρχή της επιστολής του αναφέρει: «Πέρασε ένας χρόνος & κάτι από την ώρα που άρχισαν τα προβλήματα, όσον αφορά τη συνοχή της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δ. Πύλης, στην οποία & συμμετείχα. Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό ξεκίνησε, όταν άλλαξαν οι Αντιδήμαρχοι & ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Από την πλευρά τη δική μου & χωρίς δεύτερη σκέψη, υπεβλήθη η παραίτησή μου, από την θέση του Αντιδημάρχου στις 2 Απρίλη, όπως ακριβώς συμφωνήσαμε στην ομάδα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Αυτό δεν έγινε απ’όλους & άρχισαν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας να πιέζει τον Δήμαρχο, άλλος να παραμείνει ως Αντιδήμαρχος & άλλος ως πρόεδρος στην ΔΕΥΑΠ (Δημ. Επιχείρηση, Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύλης).

Τα προβλήματα γίνονταν όλο & πιο έντονα & οι συνεδριάσεις της ομάδας επ’αυτού, η μία κοντά στην άλλη, χωρίς να διαφαίνεται λύση. Οι διαφοροποιήσεις μάλιστα μερικών, δεν είχαν προηγούμενο., φτάνοντας στο σημείο να καταψηφίσουν δική τους εισήγηση, που προέκυψε από εργασίες των υπηρεσιακών παραγόντων 5 μηνών».

Οι καταγγελίες

Σα να μην φτάνουν τα της ομάδας του, όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που μιλάνε για μη… χρηστή διαχείριση και για εξυπηρετήσεις των… «δικών μας» ανθρώπων. Ακόμη συζητούν την συνέντευξη που έδωσε στον «Ε.Π.» ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Παπακωνσταντίνου και που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλούσε για τις σχέσεις συμβούλων της δημοτικής αρχής με επιχειρηματικές δραστηριότητες ιδίων, χαρακτηρίζοντας τες βέβαια νόμιμες αλλά όχι και ηθικές. 

Στην αντιπολίτευση θα πρέπει να προσθέσει ο κ. Μαράβας και τον πονοκέφαλο που λέγεται Γιώργος Παναγιώτου, ο οποίος δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί συνδυασμού στο Δήμο Πύλης, μόνο που… ανήκει και αυτός στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να παρακάθισε τόσο αυτός, όσο και άλλα μέλη του συνδυασμού Μαράβα σε τραπέζι που έκανε υποψήφιος βουλευτής του κόμματος που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε πάρει τον σημερινό δήμαρχο στις πλάτες.

Σε αυτά δεν θα πρέπει να αγνοήσει κανείς την αλλαγή στάσης «δικού του» σάιτ το οποίο ανήκει στο μέχρι πρότινος… δεξί του χέρι, που φαίνεται να αντικαταστάθηκε από τον… Νίκο Τόλια.

Οι… απέναντι

Τέλος θα ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς πως αυτή τη φορά ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα εκφραστεί και μάλιστα δυναμικά. Κάποιοι τον τελευταίο καιρό έριξαν και πάλι στο τραπέζι το όνομα Λάκη Παντέρα, μόνο που ίδιος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος. Αντίθετα αυτός που δεν απέκλεισε ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θεωρούν όλοι σίγουρο πως μπορεί να πάρει τον δήμο Πύλης είναι ο Αχιλλέας Μανούρας. Σίγουρα πάντως νωρίς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον Κώστα Μαράβα και δεν είναι βέβαιο πως θα καταφέρει να τον κλείσει…

 Χρήστος Κοντός