Πέμπτη 22.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρώτο κρούσμα στα Τρίκαλα και μάλιστα σε… 17χρονο!!!

21.03.2020

Ένας 17χρονος είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού στα Τρίκαλα, ο οποίος μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Περισσότερα κρούσματα αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον καθηγητή της Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Συρογιαννόπουλο, άρα τα μέχρι στιγμής επίσημα καταγεγραμμένα που δεν είναι πολλά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Αθήνα, την Αχαϊα και την Ηλία και την Καστοριά και Κοζάνη δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν.

Τα μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα κρούσματα στη Θεσσαλία είναι 10, εκ των οποίων 8 στη Λάρισα, ένα στο Βόλο και ένα στα Τρίκαλα, που επισημαίνει σε δηλώσεις του στη Θεσσαλία τηλεόραση ο καθηγητής Παιδιατρικής και επικεφαλής της ομάδας λοιμωμξιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος. Το θετικό κατά τον ίδιο είναι το γεγονός, ότι νοσηλεύεται μόνο το ένα από τα 10, αυτό του βουλευτή Λάρισας Χρήστου Κέλλα, σε σταθερή κατασταση και μάλιστα σε κανονικό κρεβάτι, χωρίς υποστήριξη.

Ο κ. Συρογιαννόπουλςο εξάλλου μας δήλωσε πως αναμένει αυτή την εβδομάδα το εργαστήριο της κ. Πετεινάκη να καλύψει τις περισσότερες περιπτώσεις εργατηριακών εξετάσεων, αν και από τα 10 θετικά κρούσματα που είναι καταγεγραμμενα, αρκετά ανιχνεύτηκςαν σε ένα πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο της Λάρισας.

Το ότι έχουμε δέκα καταγεγραμένα κρούσματα στη Θεσσαλία, δεν σημαινει ότι είναι μόνο αυτά καταλήγει. Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα από πολίτες που έχουν τον ιό, αλλά δεν εχουν εξεταστεί γιατί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ή εμφανίζουν ήπια και τους έχει συσταθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός για δύο εβδομάδες. Τέλος κάνει την εκτίμηση ότι θα έχουμε αύξηση την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι εκθετική, μάλλον ήπια, αλλά συσιστά πιτή τήρηση των μέτρων, ώστε να μην έχουε μεγάλη εξάπλωση και διάδοση της νόσου.