Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε Μ. Καλύβια και Φλαμούλι οι πρόσφυγες;

03.02.2020

Την εγκατάσταση κλειστών δομών στα Τρίκαλα θέλει δημοσίευμα της Real News, και πιο συγκεκριμένα θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία.

Οι περιοχές εφόσον το σχέδιο προχωρήσει που ακούγονται στο νομό για τη δημιουργία του νέου κέντρου φιλοξενίας είαν τα Μεγάλα Καλύβια (παλιό αμαξοστάσιο),  το Φλαμούλι (παλιό αεροδρόμιο) αλλά και το στρατόπεδο Ζιώγα.

Για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει αύριο Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.