Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαμαρτυρία «Πρωτοβουλίας Πολιτών»… χωρίς πολίτες

21.01.2016

Η πρωτοβουλία ήταν εκεί… οι πολίτες όχι, αφού μόνον κάποια από τα μέλη βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αποδέσμευση Λογαριασμών».

Παρά το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου όλες τις περασμένες ημέρες, σχεδόν κανείς, πέραν των μελών της παραπάνω πρωτοβουλίας δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Αυτό όμως δεν πτόησε τους διοργανωτές που ανέβηκαν στο δημαρχείο επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου συνομίλησαν μαζί του, προχώρησαν εντός του χώρου σε καθιστική διαμαρτυρία για να αποχωρήσουν λίγα λεπτά αργότερα…

Το δελτίο τύπου του δήμου

«Ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση για το θέμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τρικαλινούς που μέσω της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αποδέσμευση Λογαριασμών» θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Ο κ. Παπαστεργίου άκουσε με προσοχή τα όσα τέθηκαν, με κυρίαρχο, το αίτημα να επιστραφούν χρήματα και να αποδεσμευθούν λογαριασμοί.
Ακολούθως, εξήγησε αναλυτικά και απαντώντας σε κάθε χωριστή ερώτηση, τα όσα ο Δήμος έπραξε. Συγκεκριμένα,
– αναφέρθηκε στο ότι τηρήθηκε η νομιμότητα και τα όσα ορίζονται για τέτοιες περιπτώσεις,
– επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν ταυτίζει αριθμούς ΑΦΜ με πολίτες,
– τόνισε ότι οι οφειλέτες και η αποπληρωμή των οφειλών αυξάνουν την ανάγκη για σύναψη δανείου
– γνωστοποίησε ότι από το μέχρι τώρα υψηλό εισπραχθέν ποσό, το 50% προέρχεται από μόλις τρεις οφειλέτες
– επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξουμε τακτική ως πολίτες
– έδωσε έμφαση στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να εξυγιανθεί και να ορθοποδήσει
– γνωστοποίησε τους κινδύνους για τους ίδιους τους δημότες, από ενδεχόμενη κατάρρευση του Δήμου. Επί της ουσίας, ο Δήμος θα τεθεί υπό εποπτεία και θα αυξήσει αναγκαστικά πια, τα δημοτικά Τέλη.
Σε ειδικότερα ζητήματα, τόνισε τη δυνατότητα που δίνουν συγκεκριμένες διατάξεις, για να περιοριστεί η κατάσχεση σε μικρότερο ποσό ή ποσοστό. Αυτό συμβαίνει μετά από αιτιολογημένη απόφαση εκείνου που την επέβαλλε, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την ΠΟΛ 1092/03.04.2014, και αφού συντρέχει σειρά προϋποθέσεων.
Στη συνέχεια και μετά από πιο ειδική διαλογική συζήτηση, ορισμένοι από την Πρωτοβουλία πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων, με τον ίδιο να συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα».

Από το γραφείο Τύπου