Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νοικιάζουν για πρόσφυγες ξενοδοχεία της περιοχής Περτουλίου

15.11.2016

Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος του ορεινού όγκου στο νομό, αφού οι προτάσεις για ενοικίαση ξενοδοχείων από ΜΚΟ στην περιοχή Περτουλίου και Ασπροποτάμου, για την φιλοξενία προσφύγων σε αυτά, πέφτουν βροχή και μάλιστα με υψηλό αντίτιμο ενοικίου.

Πληροφορίες θέλουν 2-3 από αυτά να έχουν δεχθεί, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Ε.Π. ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μάγεμα» στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας Κώστας Μπελετσιώτης, οι πιέσεις που ασκούνται είναι έντονες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ενεργού Πολίτη» μέχρι σήμερα έχουν γίνει κρούσεις για ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την περιοχή Χρυσομηλιάς, στην Βλάχα αλλά και στον Ασπροπόταμο.

Η ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως αυτών που είναι κλειστών, για την στέγαση των προσφύγων, φαίνεται πως είναι μια πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έχει να κάνει με την διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αυτήν την ώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία τόσο των Αθηνών, όσο και παραθαλάσσιων περιοχών, που δεν είναι όμως κοντά σε οικισμούς.

Το σίγουρο είναι πως αν η κυβέρνηση δεν αποκαλύψει την πολιτική που επιχειρεί πάνω στο όλο ζήτημα, θα βρει απέναντι όχι μόνον τις τοπικές κοινωνίες μιας και πρόκειται για τουριστικά θέρετρα, αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες αφού με αυτό τον τρόπο τους απομονώνει σε περιοχές όπου δεν θα έχουν καμιά σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, παρότι η φιλοξενία τους σε αυτά θα είναι ανθρώπινη σε σχέση με τους καταυλισμούς που ζούνε σήμερα.